MOTORSPORT

Tekninen vika pudotti Seliön yhdeksänteen lähtöruutuun

Mad-Croc Baba Racing Teamin Sami Seliö raivasi tiensä F2-veneiden MM-osakilpailun aika-ajon kymmenen nopeimman joukkoon ja aika-ajon viimeiseen kolmanteen osioon, jossa suomalaiskuljettajan matka kuitenkin takkusi teknisten murheiden takia.

Aika-ajon kahdessa ensimmäisessä osiossa toiseksi ajaneen Seliön veneeseen iski ratkaisevalla hetkellä tekninen vika, joka pudotti suomalaiskuljettajan ruutuun yhdeksän. Lajin F1-mestarien aika-ajot Peurungassa sujuivat muutoinkin mollivoittoisesti, sillä F1-luokan kolminkertainen maailmanmestari Italian Alex Carella jäi kolmannessa osiossa teknisen vian takia kokonaan ilman aikaa. Huomiseen Peurunka F2 GP-osakilpailuun starttaa paalulta Ruotsin Erik Edin. Kotikilpailuaan ajava Seliö oli odotetusti pettynyt.

– Jostain syystä moottorin niin sanottu safetymode eli turvajärjestelmä meni päälle ja se pudotti moottorin kierrokset pariin tuhanteen. Sammutin moottorin, nollasin järjestelmän ja yritin uudelleen, mutta tulos oli sama: moottorin turvajärjestelmä kytkeytyi uudelleen päälle ja vauhti romahti kerrasta.

– Harjoituksissa toinen moottorimme teki saman. Se johtuu moottorin lämmöstä, öljyn määrästä, jäähdytysveden saannista tai vastaavasta vikatilasta. Meillä on puoli vuorokautta aikaa selvittää syy. Pettynyt olo tässä on. Kotikisa ja kaikki. Huomenna yritetään uudelleen, Seliö totesi aika-ajon jälkeen.

Sunnuntain Peurunka F2 GP-osakilpailuun Seliö starttaa ruudusta yhdeksän.

– Kisa on aina kisa, jossa voi sattua mitä tahansa. Kärki on kuitenkin tasainen ja jo harjoituksissa huomasin, että tämän luokan veneillä on vaikea ohittaa. Parhaamme kuitenkin yritetään, Seliö lupaa.

Moottoriveneiden Peurunka F2 GP käynnistyy sunnuntaina Laukaassa klo 16.00.

F2-moottoriveneiden aika-ajot

1. Erik Edin (SWE) Edin-Racing Team 41,81
2. Pierre Lundin (SWE) Lundin F1 Racing 42,63
3. Stefan Hagin (GER) Team Germany Racing 42,84

———-

9. Sami Seliö (FIN) Mad-Croc Baba Racing Team 50,93
10. Alex Carella (ITA) Team Abu Dhabi – Ei aikaa

Lähde ja kuva: Sami Seliön tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com