Tekniset ongelmat eivät pysäyttäneet Jaro Kinnusta Autoglym-rallissa

20.7.2016 / 13:08

[ A- ] / [ A+ ]

Heinäkuun kilpailukalenteriin ei ole Autoglym-rallin lisäksi muita kotimaisia rallikisoja merkittynä, poislukien Suomen MM-rallin tapahtumat aivan kuun lopussa. Niinpä moni kilpailija hyödynsi viime  viikonvaihteessa ajetun testirallin Kangasalan ja Pälkäneen ympäristössä.

Myös espoolainen Jarospeed-tiimi päätti osallistua Autoglym-ralliin, sekä sitä edeltäneenä päivänä järjestetylle testierikoiskokeelle. Myös testi-EK osoittautui tiimille tärkeäksi, kun Honda Civicin vaihdelaatikko rikkoutui treenivedoissa. Jaro Kinnusen mekaanikot tekivät pitkän iltapuhteen kilpurin kanssa,  mutta vaihdelaatikon vikaa ei saatu täysin korjattua kilpailun alla.

– Meiltä puuttui koko rallin ajan ykkösvaihde, joten jokaisessa startissa ja myös hitaissa mutkissa jouduin antamaan aika paljon tasoitusta. Kakkosvaihteella lähdin aina varovasti kiihdyttäen liikkeelle, Kinnunen selvitti.

Kilpailun alussa hän kävi tiukkaa vääntöä luokan kärjessä, mutta sitten rallin edetessä etumatka muihin saman luokan kilpakumppaneihin kasvoi.

– Uskalsin vähän polkea kytkimellä kierroksia hitaissa paikoissa, kun pätkiä ajettiin iltapäivällä uudelleen. Ajollisesti sujui varsin hyvin, kun olimme jopa yllättävän lähellä tehokkaampia ja nopeampia autoja.

Maalissa Kinnunen ja kartanlukija Eetu-Pekka Hellsten pokkasivat luokkavoiton ja sijan 10. yleiskilpailusta.

– Vähän oli lopussa ylimääräistä jännitettä kabiinissa laturivian takia. Puolitoista pätkää tultiin pelkän akun voimalla, mutta maaliin asti päästiin, Kinnunen iloitsi.

Lähde ja kuva: Jaro Kinnusen tiedote


Facebook kommentit