Teksasin kuumat olosuhteet tarjoavat tiimeille ison haasteen – “Panee autot kovalle koetukselle”

26.9.2018 / 20:29
Niclas Grönholm (oik.) ajoi Latviassa komeasti neljänneksi (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicro1ssin MM-sarjassa kauden viimeinen neljännes käynnistyy tulevan osakilpailun myötä, joka ajetaan tulevana viikonloppuna Yhdysvalloissa. GRX Taneco -tiimissä vallitsee positiivinen fiilis kauden tähänastisista saavutuksista.

Kyseessä on ensimmäinen kausi, kun tiimillä on kaksi Hyundai i20 Supercar -autoa, joilla kilpaillaan kokonainen täysi kausi. Ja vaikka autojen kehitystyö jatkuu edelleen, on GRX Tanecon värit nähty semifinaalissa kauden jokaisessa osakilpailussa. Tiimin suoritukset paranevat jatkuvasti ja tuloksena on nyt kolme finaalipaikkaa, sekä Latvian kisasta saavutettu neljäs sija.

Seuraava askel suomalaistiimille on ensi viikonloppuna Circuit of the Americasin radalla, Teksasissa, ajettava Yhdysvaltojen MM-osakilpailu. Nimekkäällä radalla järjestetään vuosittain maailman arvostetuimpia moottoriurheilutapahtumia ja siellä ajettava rallicrossin MM-osakilpailu onkin yksi kauden kohokohdista. Kaikki kilpailijat nostavat riman mahdollisimman korkealle tutustuessaan uuteen “temmellyskenttäänsä”.

Radasta 60 prosenttia on asfalttia ja 40 prosenttia soraa. Se on pituudeltaan vain 812 metriä, mutta hiuksia nostattavan kapea ja sisältää huikean liukkaita osuuksia. Päivälämpötilojen odotetaan nousevan korkeiksi, mikä tuo lisää vaikeuselementtejä sekä kuljettajille, että autoille ja tässä kisassa kestävyys ja tasaiset suoritukset ovatkin mitä todennäköisimmin ratkaisevassa asemassa.

– Minulla on jonkin verran kokemusta amerikkalaisesta rallicross-kisatunnelmasta ja odotankin innolla tulevan viikonlopun mahtavaa tapahtumaa. Tällaisiin kisoihin pitää lähteä tuoreella asenteella. Tiedämme, että jokainen yksityiskohta on tärkeä ja nyt entistäkin enemmän. Tämä on uusi rata kaikille kuskeille, joten emme ole sen suhteen alakynnessä, tiimipäällikkö Jussi Pinomäki muistuttaa.

– Keli tulee kuitenkin olemaan kuuma, mikä panee autot kovalle koetukselle. Se on asia, johon meidän on kiinnitettävä erityisesti huomiota. Ja mitä tavoitteisiimme tulee, niin toivon, että Latviassa saavuttamamme hieno tulos kannustaa meitä tulevissa kisoissa vieläkin parempiin suorituksiin. Tiimin motivoituneisuus on aivan uudella tasolla ja toivomme, että tämä hyvä vauhti ja noste vain jatkuu, Pinomäki lisää.

Edellisessä osakilpailussa Latviassa neljänneksi ajanut Niclas Grönholm on kuljettajien MM-sarjassa sijalla seitsemän.

– Tämä on uusi kisa meille kaikille, joten olemme kaikki samalla viivalla. Kisasta on tulossa rankka sekä kuskeille, että autoille. Rata on lyhyt, joten voimme odottaa tiukkoja taisteluja ja kovaa vääntöä. Luvassa on jännittävä viikonloppu ja Latvian suorituksen jälkeen olemme hyvin luottavaisilla mielin ja palan halusta päästä taas kisaamaan. Tavoitteenamme on päästä jälleen finaaliin, Grönholm sanoo.

– USA:n kisa on uusi haaste meille kaikille. Rata on todella lyhyt, kapea ja liukas. Olosuhteet ovat kuumat, joten tästä on tulossa hyvin vaativa viikonloppu. Autoni oli vähän huonossa kunnossa Latvian semifinaalin kontaktin takia ja tiimi onkin tehnyt ympäripyöreitä päiviä saadakseen kaiken ajoissa korjattua. Ja se on yksi lisäsyy, jonka takia meidän on annettava kisassa kaikkemme, niin että pääsemme nauttimaan kovan työmme tuloksista, Timerzyanov korostaa.

Teksti: GRX Tanecon tiedote

 


Facebook kommentit