Testierikoiskoe käynnisti Rovaniemen MM-rallin – Rovanperä heti huippuvauhdissa

26.2.2021 / 09:13
Kalle Rovanperä oli nopein "shakedownin" avauksessa (Kuva: @World / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Historian ensimmäinen Rovaniemen MM-ralli käynnistyi perjantai-aamuna Vennivaaran testierikoiskokeella.

Kuten aina, ei MM-rallin testierikoiskokeen tulosten kannata antaa liikaa hämätä tulevaa kilpailua silmällä pitäen, mutta ennakkoasetelmat huomioiden Kalle Rovanperän ajama nopein aika tässä kohtaa ei tullut kenellekään yllätyksenä. Rovanperä piiskasi Toyotansa 5,69-kilometrisellä Vennivaaran “shakedownilla” huippuvauhtiin, kellottaen pohja-ajan 1,9 sekunnin erolla Hyundain Craig Breeniin nähden, jonka edellinen kilpailu WRC-autolla oli viimevuotinen Viron MM-ralli.

Hyundai miehitti testierikoiskokeen ensimmäisellä ajokerralla sijat kaksi, kolme ja neljä, kun Breenin jälkeen kolmanneksi nopein oli Ott Tänak ja neljänneksi nopeimman ajan kellotti Thierry Neuville. Sebastien Ogier hävisi tallikaverilleen Rovanperälle 4,6 sekuntia ja kolmas Toyota-kuljettaja Takamoto Katsuta ylsi Ogierin kanssa samaan aikaan. Teemu Suninen oli seitsemäs, jääden kärjestä 5,6 sekuntia.

Oman tiiminsä Ford Fiesta WRC -autolla kilpailevan Janne Tuohinon viikonloppu käynnistyi ajovirheellä, kun Tuohinon ohjastama auto lipsahti testierikoiskokeen ensimmäisellä ajokerralla hankeen. Kuljettajat kerta toisensa jälkeen ylistivät testierikoiskokeen maalissa olosuhteita ja ennen kaikkea uskomattoman hyvää pitoa, joka ylitti monen ennakko-odotukset.

Rovaniemen MM-rallin avauserikoiskoe käynnistyy kello 15.08. Avauspäivän ohjelmassa on kahteen kertaan ajettava Sarriojärven erikoiskoe, jolla pituutta on reilut 31 kilometriä.

Testierikoiskokeen ensimmäinen ajokerta

1) Kalle Rovanperä (Toyota) 2.40,5
2) Craig Breen IRL (Hyundai) + 1,9
3) Ott Tänak EST (Hyundai) + 2,5
4) Thierry Neuville BEL (Hyundai) + 4,1
5) Sebastien Ogier FRA (Toyota) + 4,6
5) Elfyn Evans FRA (Toyota) + 4,6
7) Teemu Suninen (Ford) + 5,6
8) Takamoto Katsuta (Toyota) + 8,4
9) Pierre-Louis Loubet FRA (Hyundai) + 8,6
10) Gus Greensmith GBR (Ford) + 11,2

 

 

Perjantain aikataulu

15.08 – EK1 Sarriojärvi 1 (31,05 km)
18.38 – EK2 Sarriojärvi 2 (31,05 km)

Teksti: Jari Hotti, Rovaniemi
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit