MOTORSPORT

Tidemand ei aja Saksan asfaltilla – Kilpailee Fordin WRC-autolla Turkissa

Pontus Tidemandin nimi hävisi torstaina Saksan MM-rallin ilmoittautuneiden listalta, mutta syytä siihen ei ilmoitettu. Vastaus “mysteeriin” saatiin perjantaina, kun M-Sport Ford -talli ilmoitti, että ruotsalaiskuljettaja hyppää brittitallin WRC-auton rattiin syyskuussa Turkissa.

Pontus Tidemand, 28, WRC2-luokan maailmanmestari vuodelta 2017, kilpaili tammi- ja helmikuussa Monte Carlon, sekä Ruotsin MM-ralleissa M-Sport Ford -tallin WRC-autolla ilman suurempia mainetekoja. Sen jälkeen Tidemandia ei olla rallin MM-sarjassa mukana nähty ja ruotsalainen onkin keskittynyt rallicrossiin, jonka EM-sarjassa hän on ajanut Supercar-luokassa kolme osakilpailua kohtuullisella menestyksellä.

Eklund Motorsport -tallin Volskwagen Beetlellä rallicrossin EM-sarjassa kilpaileva Tidemand on kolmen ajetun osakilpailun jälkeen Supercar-luokan pisteissä neljäntenä, 14 pisteen päässä toista sijaa jakavista Jean-Baptiste Dubourgista, sekä Thomas Bryntessonista jääneenä. Englannissa Tidemand ajoi kuudenneksi, Norjassa sijoitus oli seitsemäs ja viimeisin kilpailu Tidemandin kotimaassa Ruotsissa toi kauden ensimmäisen palkintosijoituksen toisen sijan myötä.

Tidemandin piti tehdä paluu rallin MM-sarjaan ensi viikolla ajettavassa Saksan MM-rallissa, jonne hänet oli ilmoitettu mukaan Fordin uudella Fiesta R5 MKII -autolla. Torstaina Tidemandin nimi kuitenkin hävisi ilmoittautuneiden listalta kokonaan pois ja sosiaalisessa mediassa huhumylly lähti pyörimään välittömästi.

Vastaus “mysteeriin” saatiin kuitenkin jo heti seuraavana päivänä, kun M-Sport Ford -talli tiedotti, että Tidemand tekee paluun brittitallin WRC-auton rattiin syyskuussa ajettavassa Turkin MM-rallissa, joka on MM-sarjan kauden 11. osakilpailu. Turkin soralla kilpaillaan 12.-15. syyskuuta.

– Olen niin innoissani, kun saan palata takaisin MM-sarjaan ja M-Sportin talliin. Olen odottanut tätä siitä lähtien, kun Ruotsin MM-ralli helmikuussa päättyi. Olen niin onnellinen, että vihdoinkin tämä toteutuu ja haluankin kiittää niin M-Sportia, kuin myös omia yhteistyökumppaneitani heidän jatkuvasta tuesta, sekä kaikkia niitä ihmisiä, jotka ovat minua auttaneet, Tidemand hehkuttaa M-Sport Fordin tiedotteessa.

Viime vuonna Tidemand kilpaili Turkin MM-rallissa WRC2-luokassa Skoda Fabia R5 -autolla, mutta kilpailu päättyi keskeytykseen. Alkukauden kahdesta WRC-autolla ajetusta kilpailusta Tidemand kirjautti parhaana sijoituksenaan Ruotsin kahdeksannen sijan.

– Hänellä ei ollut paras tuuri matkassa alkuvuoden kilpailuissa, lähtöpaikka ja tekniikkamurheet olivat häntä vastaan. Mutta ilman niitä Pontuksen debyytti oli varsin vankkaa tekoa ja odotammekin innolla näkevämme mihin hän pystyy soralla. Pontus on monipuolinen kuljettaja, joka pystyy olemaan nopea kaikilla alustoilla, M-Sport Fordin tallipäällikkö Richard Millener kehuu.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com