MOTORSPORT

Tiesitkö tätä? Rallin SM-sarjassa kilpaillaan myös tiimien Suomen mestaruudesta

Sen lisäksi, että rallin SM-sarjassa kilpaillaan kuljettajien ja kartanlukijoiden Suomen mestaruuksista ja SM-mitaleista, niin myös tiimit käyvät kilpailua keskenään kauden aikana.

Rallin SM-sarjassa tiimien väliseen kilpailuun ilmoittautuneissa tiimeissä voi olla mukana enintään kaksi kuljettajaa, yhdestä tai kahdesta eri luokasta, joiden molempien suoritukset huomioidaan tiimin osakilpailussa keräämiin pisteisiin. Tiimille pisteitä voi tuoda vain rallin SM-sarjan sarjapisteisiin oikeutettu kuljettaja.

Tiimien tulee ilmoittaa ne kuljettajat, jotka ajavat tiimille SM-pisteistä, jokaisen osakilpailun ilmoittautumisajan puitteissa. Perjantaina käynnistyvään Tunturiralliin mukaan ilmoittautui yhteensä seitsemän tiimiä. Hannu’s Rally Team on kruunattu tiimien Suomen mestariksi viitenä vuonna peräkkäin ja nyt alkavaan kauteen Hannu Lehessaaren tiimi lähtee kuljettajinaan hallitseva SM1-luokan Suomen mestari Teemu Asunmaa, sekä 10-kertainen Suomen mestari Juha Salo, jotka molemmat kilpailevat SM1-luokassa.

Toni Gardemeisterin johtama TGS Worldwide heittää kilpailuun kovan kaksikon ja kovan haasteen Hannu’s Rally Teamille, kun tiimipisteistä taistelevat niin ikään SM1-luokassa ajavat Marko Mänty, sekä Eerik Pietarinen. Eero Räikkösen Printsport, joka juhli Suomen mestaruutta vuonna 2012, lähtee mukaan kahdella tiimillä. Ykköstiimissä ajavat SM1-luokan tulokaskuljettaja Emil Lindholm, sekä SM3-luokassa debytoiva Henri Hokkala. Kakkostiimissä puolestaan nähdään SM1-luokan kokeneet kuljettajat Jukka Kasi ja Tomi Tukiainen.

Dynamo-tiimin kuljettajina ajavat Jarmo Autio ja Mikko Eskelinen, jotka molemmat kilpailevat SM1-luokassa. Ford Motorcraftin kaksikko on SM3-luokan Niko Mäkinen, sekä Jani Luhtaniemi. GG Turbo Ford Junior Rally Team puolestaan on mukana yhden kuljettajan voimin, kun SM3-luokassa kilpaileva Lauri Joona lähtee kauden avausosakilpailussa edustamaan tiimiään.

SM-sarjan kauden avausosakilpailu Rovaniemellä käynnistyy erikoiskokeiden osalta perjantaina kello 12.43 ja maaliin saavutaan lauantaina alkuillasta.

Tiimipisteistä Tunturirallissa kilpailevat

Hannu’s Rally Team

Teemu Asunmaa (SM1)
Juha Salo (SM1)

Printsport 1

Emil Lindholm (SM1)
Henri Hokkala (SM3)

Printsport 2

Jukka Kasi (SM1)
Tomi Tukiainen (SM1)

TGS Worldwide

Marko Mänty (SM1)
Eerik Pietarinen (SM1)

Dynamo

Jarmo Autio (SM1)
Mikko Eskelinen (SM1)

Ford Motorcraft

Niko Mäkinen (SM3)
Jani Luhtaniemi (SM3)

GG Turbo Ford Junior Rally Team

Lauri Joona (SM3)

Tiimien Suomen mestarit 2009-2017

2009 – Subaru Suomi
2010 – Team Mitsubishi Ralliart Finland
2011 – Tommi Mäkinen Racing
2012 – Printsport
2013 – Hannu’s Rally Team
2014 – Hannu’s Rally Team
2015 – Hannu’s Rally Team
2016 – Hannu’s Rally Team
2017 – Hannu’s Rally Team

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com