MOTORSPORT

Tiimien välinen mestaruustaistelu huipentuu – Palaako Printsport kultakantaan?

Rallin SM-sarjassa tiimien Suomen mestaruuden vuonna 2012 voittanut Eero Räikkösen johtama Printsport ja sen ykkösjoukkue suuntaa kauden viimeiseen SM-ralliin tänä viikonloppuna pistejohdossa.

Sen lisäksi, että rallin SM-sarjassa kuljettajat ja kartanlukijat taistelevat Suomen mestaruuksista, sekä SM-mitaleista, niin myös tiimien kesken käydään omaa mestaruustaistelua kauden aikana. Ne tiimit, jotka ovat sarjaan ilmoittautuneet, voivat nimetä mukaan enintään kaksi kuljettajaa, samasta tai kahdesta eri luokasta. Molempien näiden kuljettajien suoritukset huomioidaan tiimin osakilpailusta keräämään pistepottiin.

Kun SM-sarjan kautta 2019 on ajamatta enää yksi osakilpailu, tänä viikonloppuna ajettava Salo-Turku SM-ralli, on tiimien SM-pisteissä ykkösenä Eero Räikkösen johtama Printsport ja sen ykkösjoukkue. Printsport metsästää nyt toista tiimimestaruuttaan ja paluuta kultakantaan seitsemän vuoden tauon jälkeen, olihan Räikkösen tiimi edellisen kerran mestari vuonna 2012.

Tuon mestaruuden jälkeen käynnistyi Hannu Lehessaaren johtaman Hannu’s Rally Teamin valtakausi, joka kesti peräti viiden peräkkäisen kauden ajan, kunnes Toni Gardemeisterin TGS Worldwide nousi mestariksi viime vuonna. Gardemeister on tänä vuonna ollut tiimien välisessä SM-sarjassa mukana kahden joukkueen voimin, mutta mestaruuden uusiminen on jäämässä haaveeksi.

 

 

Mukana yhteensä seitsemän joukkuetta

Printsportin pahin uhkaaja tämänvuotisessa mestaruustaistelussa on GG Turbo Ford Junior Rally Team, joka on jäänyt Printsportista vain yhden pisteen. Kauden viimeisessä SM-rallissa Printsportille pisteitä metsästää kaksi SM1-luokan kuljettajaa, luokan mestaruudesta taisteleva Juha Salo, sekä kolmantena SM-pisteissä oleva Emil Lindholm.

GG Turbo Ford Junior Rally Teamin kokoonpano puolestaan muodostuu kahdesta SM3-luokan kuljettajasta, Sami Pajarista, sekä Lauri Joonasta, jotka miehittävät kyseisen luokan kahta kärkisijaa kuuden osakilpailun jälkeen. Printsportin kakkosjoukkue on pisteissä kolmantena ja se lähtee kauden viimeiseen osakilpailuun Ville Hautamäen (SM2), sekä Aleksi Röyhkiön (SM3) voimin.

TGS Worldwiden kahdesta joukkueesta “kakkoskokoonpano” on sijoittunut pisteissä paremmin, sijoituksen ollessa neljäs, ja tässä joukkueessa Salon ja Turun SM-rallissa ajavat Salon kanssa mestaruustaistelua SM1-luokassa tiukasti käyvä Teemu Asunmaa, sekä Pasi Lyytikäinen. Gardemeisterin ykkösjoukkueen kokoonpano puolestaan on Kristian Kiviniemi (SM1) ja Juhana Raitanen (SM1). Dynamolle pisteistä ajavat Reijo Heikkilä (SM2) ja Timo Mäenpää (SM2), kun taas Ketomaa Racingin Jari Ketomaa (SM1) on ainoa yhden kuljettajan joukkue.

Salo-Turku SM-rallin avauspäivänä perjantaina ajetaan kaksi erikoiskoetta syysillan pimeydessä. Loput seitsemän erikoiskoetta ovat ohjelmassa lauantaina ja kilpailu päättyy alkuillasta Turun Metsämäen raviradalle.

Tiimien SM-pisteet 6/7 osakilpailua

1) Printsport I 180
2) GG Turbo Ford Junior Rally Team 179
3) Printsport II 158
4) TGS Worldwide II 137
5) TGS Worldwide I 117
6) Dynamo 83
7) Ketomaa Racing 58

Tiimien Suomen mestarit 2009-2018

2009 – Subaru Suomi
2010 – Team Mitsubishi Ralliart Finland
2011 – Tommi Mäkinen Racing
2012 – Printsport
2013 – Hannu’s Rally Team
2014 – Hannu’s Rally Team
2015 – Hannu’s Rally Team
2016 – Hannu’s Rally Team
2017 – Hannu’s Rally Team
2018 – TGS Worldwide

Lue myös! Luokkakohtaiset ennakot – SM1 SM2 SM3 SM4

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com