MOTORSPORT

Tikka osui napakymppiin Botniaringillä – “Ei oikein löydä edes sanoja”

Rallicrossin SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajettiin viime lauantaina Botniaringin radalla Jurvassa. Autokrossi-luokassa voittoon kaasutteli Jere Tikka, jolle nyt tullut ykkössija oli SM-sarjassa ensimmäinen.

Jere Tikka on varsin uusi tulokas rallicrossin SM-sarjassa, debytoihan kauhajokinen sarjassa ja Autokrossi-luokassa vasta viime kaudella Jalasjärven osakilpailussa. Aiemmin Tikka on takonut kovia tuloksia jokamiehenluokan puolella, palkintokaapista löytyy niin kansallisia voittoja, finaalisijoituksia, kuin Kardaaniprinssi-titteli vuodelta 2011, sekä viimeisin liigamestaruus kaksi vuotta sitten.

Tikan debyytti rallicrossin SM-sarjassa viime vuonna Jalasjärvellä toi heti finaalipaikan, loppusijoituksen ollessa kuudes. Osuva näyte vauhdista tuli jo kolmannessa alkuerässä, missä Tikka oli toiseksi nopein. Tänä vuonna Tikka päätti kiertää koko SM-sarjan läpi, mutta kauden avaus Jalasjärvellä toi pettymyksen 13. sijan myötä. Joensuussa Tikka ylsi jo finaaliin ollen viides ja kuluvan kauden osalta kolmas kerta toden sanoi, kun Jurvasta irtosi komea voitto.

– Kyllä voitto maistuu hyvälle, ei olisi aamulla uskottu. Onhan tämä ainutkertainen voitto, koko talvi on tehty töitä tämän eteen. Ei oikein löydä tässä vaiheessa edes sanoja. Vähän oli ongelmia aluksi, kun ei päästy liikkeelle, vaan auto hyytyi viivasta. Miehet teki hommia ja saatiin sitä paremmaksi. Finaalissa olikin sitten aivan nappistartti, Tikka kommentoi voitokkaan kilpailupäivän jälkeen.

Alkueräpisteissä Tikka oli neljäs, mutta voitti oman semifinaalilähtönsä ja ajoi vielä semifinaaleissa kovimman kokonaisajan. Finaalissa Tero Tukiainen oli vahvimmin kiinni voitossa aina toiseksi viimeiselle kierrokselle asti, mutta sitten parkanolainen sortui ajovirheeseen ja putosi lopputuloksissa kolmanneksi. Jori Seppälä oli toinen. Tukiaiselle palkintosijoitus oli kauden toinen, Seppälälle ensimmäinen.

– Koitin ajaa sen paikan eri vaihteella, kun aikaisemmin. Vauhti vain putosi ja pääsin jatkamaan. Siitä pääsivät takaa tulleet Seppälä ja Tikka ohi. Kyllä siinä kohtaa “manoota” kuskin suusta tuli, Tukiainen harmitteli finaalin jälkeen.

Finaalissa kuudenneksi ajanut Joni-Pekka Rajala nousi Autokrossi-luokan SM-pisteissä johtoon, mutta Seppälä on vain kahden pisteen päässä. Kahden osakilpailun jälkeen pistejohtoa hallussaan pitänyt Ville Mikkonen jäi Jurvassa finaalin ulkopuolelle ja oli kahdeksas, pudoten pisteissä kolmanneksi, mutta myöskään Mikkosen ero kärkeen ei ole kuin vain neljä pistettä. Tikka nousi voitollaan kärkikuusikon kantaan seitsemänneksi.

Rallicrossin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Kouvolassa 24.-25. elokuuta. Kausi päättyy Honkajoella 14. syyskuuta.

Botniaringin Autokrossi-luokan finaalin lopputulokset

1) Jere Tikka (Toyota) 4.09,492
2) Jori Seppälä (Toyota) + 0,132
3) Tero Tukiainen (Toyota) + 1,561
4) Jari Koivistoinen (Ford) + 3,371
5) Kari Piira (Toyota) + 3,958
6) Joni-Pekka Rajala (Datsun) + 4,852

Autokrossi-luokan pistetilanne 3/5 osakilpailua

1) Joni-Pekka Rajala (NoorUA/MK) 69
2) Jori Seppälä (ValUA) 67
3) Ville Mikkonen (JorMK) 65
4) Jari Koivistoinen (SuonUA) 57
5) Tero Tukiainen (ParkUA) 55
6) Mika Liimatainen (KonnMK/UA) 44

Lue myös!

Tahkolle tunteikas voitto, Rytkönen SM-pistekärkeen (27.7.2019)
Haapamäelle ei löydy pysäyttäjää (28.7.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

 

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com