Tilastot eivät valehtele, Latvala huippuiskussa Espanjaan – “Ralli josta olen aina tykännyt”

25.10.2018 / 05:35
Jari-Matti Latvala ajoi Walesin MM-rallissa toiseksi (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Jos oli alkukausi rallin MM-sarjassa vaikeuksien sävyttämä ja rikkonainen Jari-Matti Latvalan osalta, niin neljän viimeisimmän osakilpailun kuntopuntarista töysäläinen löytyy riviltä kaksi.

Kuntopuntarin neljä viimeisintä MM-rallia lähtee tilastoinnin osalta käyntiin Suomen osakilpailusta missä Jari-Matti Latvala ajoi kolmanneksi. Saksasta tuli keskeytys, mutta Turkissa ja Walesissa sijoitus oli molemmissa toinen. Neljän viimeisimmän MM-rallin 61 pistettä ovat peräti 62,2 prosenttia Latvalan koko kauden pistesaaliista, joten helppoa on todeta MM-sarjan kokeneimman kuljettajan lähtevän Espanjaan huippuiskussa. Vain tallikaveri Ott Tänak on pystynyt keräämään neljässä viimeisimmässä MM-rallissa enemmän pisteitä kuin Latvala.

– Olen erittäin innoissani edessä olevasta Espanjan osakilpailusta, mahdollisuudesta tehdä jälleen huipputulos ja sitä kautta auttaa tallia mestaruustaistelussa. Tämä on ralli josta olen aina tykännyt, erityisesti asfalttipätkät ovat todella hienoja ajaa, urallaan viidesti Espanjan MM-rallissa palkintopallille noussut Latvala hehkuttaa tallinsa tiedotteessa.

Latvala ei tänä vuonna enää henkilökohtaisesta MM-mitalista taistele, mutta autonvalmistajien mestaruustaistelussa kokeneen suomalaiskuljettajan panos kauden kahdessa viimeisessä osakilpailussa on äärimmäisen tärkeä. Kun ajamatta on vielä Espanjan ja Australian osakilpailut, on Toyotan johtomarginaali Hyundaihin nähden 20 pistettä.

– Kilpailua edeltäneissä testeissä olin onnekas, kun pääsin ajamaan sekä kuivissa, että märissä olosuhteissa ja fiilis auton suhteen on hyvä. Olen ollut hyvässä vireessä viime kisoissa ja tarkoitus on jatkaa näin kauden loppuun asti, Latvala vakuuttaa.

Latvala on osallistunut urallaan Espanjan MM-ralliin aiemmin peräti 14 kertaa, ensimmäisen kerran vuonna 2004 ja silloin junioriluokassa Suzuki Ignis S1600 -autolla. Vuoden 2005 kilpailusta Latvala nappasi tuotantoautojen kakkossijan. 2007 Latvala kilpaili Espanjassa ensimmäistä kertaa WRC-autolla, Stobart-tiimin Fordilla, mutta osuma sillankaiteeseen heti alkuvaiheessa pudotti sijoituksen kauas kärkikymmeniköstä. Viidellä viimeisellä erikoiskokeella Latvala kuitenkin kellotti aikoja kahdeksan nopeimman joukkoon ollen kerran viides ja kerran kuudes.

Ensimmäisen palkintosijoituksensa Latvala nappasi Espanjasta vuoden 2011 kilpailusta ollen tehdastallin Fordilla kolmas. Tuosta käynnistyikin sitten viisi vuotta kestänyt palkintoputki tässä kilpailussa, kun vuosina 2012-2015 Latvala ajoi neljä kertaa peräkkäin toiseksi. Kahtena edellisenä vuonna on ollut vaikeampaa, kun vuoden 2016 kilpailussa Volkswagenin jousitusrikon myötä maalissa sijoitus oli 14. ja viime vuonna taival päättyi keskeytykseen jo kuudennella erikoiskokeella.

Espanjan MM-ralli käynnistyy Barcelonan kaupunkierikoiskokeella tänään torstaina illalla ja maaliin saavutaan sunnuntaina.

MM-pisteet neljässä viimeisimmässä osakilpailussa

Ott Tänak 92 (54,8 %)
Jari-Matti Latvala 61 (62,2 %)
Sebastien Ogier 60 (33,0 %)
Thierry Neuville 40 (21,2 %)
Esapekka Lappi 34 (32,7 %)

Mukana Suomen, Saksan, Turkin ja Walesin osakilpailut
Suluissa % osuus kuljettajan koko kauden pistemäärästä

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit