MOTORSPORT

Toistaako Paddon Argentiinan ihmeen Australiassa? – “Aion ajaa niin kovaa kuin pystyn”

Rallin MM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu käynnistyy Australiassa myöhään torstai-iltana Suomen aikaa. Yksi rallin ehdottomista mustista hevosista aina voittoon asti on Hyundain uusiseelantilainen Hayden Paddon, jolla on mahdollisuus kruunata kausi jopa MM-mitalilla.

29-vuotias Hayden Paddon on ennen Australian finaaliviikonloppua kuljettajien MM-pisteissä neljäntenä. Eroa toisena olevaan tallikaveriin Thierry Neuvilleen on 17 pistettä ja kolmantena oleva Volkswagenin Andreas Mikkelsen puolestaan on vain kolme pistettä Paddonia edellä. Hyundai-kuljettaja ei ota paineita tulevasta kilpailusta.

– En, en todellakaan. Olen paljon rentoutuneempi kuin olin vuosi sitten. Viime vuonna tulin tähän kisaan harteillani iso määrä paineita, mutta nyt otan vaan iisisti ja odotan hyvää rallia, Paddon kommentoi kilpailun aattopäivänä.

Vuonna 2014 Paddon ajoi Australiassa kuudenneksi ja vuosi sitten sijoitus oli viides. Viime vuoden kilpailussa Paddon täräytti kaksi pohja-aikaakin, joista erityisesti lauantaina ajetun 50,8-kilometrien Nambuccan erikoiskokeen nopein aika oli kova suoritus ja vahva näyttö siitä, että vauhti riittää menestykseen tässä kilpailussa.

“Ensimmäisellä ajokerralla täytyy ehdottomasti hyökätä”

Viime keväänä Paddon ajoi Argentiinassa uransa ensimmäisen MM-voiton ja tuon rallin jälkeen Hyundai-kuljettaja nostettiin hetkellisesti jopa Sebastien Ogierin ykköshaastajaksi mestaruustaistelun suhteen. Paddonin esitys Argentiinassa oli vakuuttava, mutta seuraavat kaksi MM-rallia olivatkin sitten uusiseelantilaiselle todellinen painajainen, kun sekä Portugalissa, että Italiassa taival päättyi ajovirheeseen ja ulosajoon jo avauspäivänä.

Puolassa heinäkuussa Paddon teki paluun palkintopallille ollen kolmas, mutta seuraavat viisi MM-rallia toivat sijoituksia neljän ja kuuden väliin.

– Kauden jälkimmäinen puolisko ei missään nimessä ole tuonut sellaisia tuloksia mitä odotin, Paddon myöntää ja sanoo, että Australiassa tarkoituksena on pistää kaikki likoon.

– Aion ajaa niin kovaa kuin pystyn. Sitten nähdään mikä se tulos on. Haluan olla mukana taistelemassa palkintosijoituksesta, ehdottomasti.

Paddon lähtee perjantain ja lauantain erikoiskokeille Ogierin, Neuvillen ja Mikkelsenin jälkeen. Paikka tarjoaa ehdottomasti hyvät mahdollisuudet menestyä, kun edellä ajaa kolme autoa “puhdistamassa” irtosoraa teiden pinnalta.

– Kun erikoiskokeet ajetaan ensimmäisen kerran, niin lähtöpaikasta on meille ehdottomasti etua, joten ensimmäisellä ajokerralla täytyy ehdottomasti hyökätä, Paddon suunnittelee.

“Ehdottomasti iso shokki”

Volkswagen-tallin ilmoitus rallin MM-sarjasta vetäytymisestä kuluvan kauden jälkeen oli Paddonin mukaan shokeeraava uutinen kaikille, niin myös hänelle itselleen.

– Aivan kuten moni muukin, niin myös minä lukiessani ensimmäisen kerran niistä huhuista, pidin niitä myös huhuina. Mutta sitten kun vahvistus asiaan saatiin, niin se oli ehdottomasti iso shokki. Todella surullinen asia, kukaan ei halunnut sitä. Volkswagen on ollut suunnannäyttäjä ja se talli, joka on pistänyt kaikki muut tallit työskentelemään entistäkin kovempaa, Paddon muistuttaa.

Australian MM-rallin ensimmäinen erikoiskoe (Utungun 1, 7,88 km) käynnistyy torstai-iltana kello 22.56 Suomen aikaa. Ralli päättyy varhain sunnuntai-aamuna.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com