MOTORSPORT

Tommi Hallmanin ura etenee myötätuulessa – “Kovaa siellä varmasti pitää mennä”

Tommi Hallman osallistuu tänä vuonna rallicrossin RallyX Nordic -sarjaan, kilpaillen Set Promotion -tiimin väreissä Supercar Lites -luokassa.

Rallicrossin Pohjoismaiden mestaruussarja RallyX Nordic starttaa kauden 2021 kilpailut toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna Tanskan Nysumissa, missä mukana nähdään myös Tommi Hallman, 20. Kuopiolainen rattitaituri on ilmoittautunut mukaan Supercar Lites -luokkaan yhteistyössä Pinomäen veljesten Jussin ja Kallen johtaman Set Promotion -tiimin kanssa.

– Todella hieno fiilis lähteä jälleen kilpailemaan ulkomaille kovaan porukkaan! Tämä on ensimmäinen kauteni nelivetoisella autolla, mutta uskon, että tuntuma löytyy varsin nopeasti, Hallman sanoo tiedotteessaan.

Aivan kuten rallicrossin MM-sarjassa (nimellä RX2), niin myös RallyX Nordic -sarjassa Supercar Lites -luokka on toiminut kasvattajaluokkana matkalla kohti Supercar-luokkaa. Tässä luokassa kaikki autot ovat ulkonäöltään ja tekniikaltaan täysin identtiset. Sarjan historiassa suomalaisedustus tässä luokassa on ollut varsin vähäistä. Jami Kalliomäki ajoi vuonna 2018 yhden osakilpailun. Jesse Kallio puolestaan voitti 2019 Kouvolan osakilpailun ja sijoittui viime vuonna loppupisteissä toiseksi.

RallyX Nordic -kausi käynnistyy siis toukokuussa Tanskan Nysumissa, mistä karavaani siirtyy Ruotsin puolelle ja Höljesiin. Suomi isännöi RallyX Nordic -sarjan osakilpailua parin vuoden tauon jälkeen, kun Oulussa kilpaillaan 5.-6. kesäkuuta kaksi osakilpailua. Myös Nysumissa ja Höljesissä osakilpailuja ajetaan viikonlopun aikana kaksi, kun taas sarjan päätöksessä Ruotsin Arvikassa elokuussa ajetaan yksi osakilpailu.

– Kiinnostus RallyX Nordic -sarjaa kohtaan on ollut tähän mennessä huikeaa. Viime kausi oli meille valtava menestys huolimatta maailmanlaajuisesta koronapandemiasta. Etenkin Supercar Lites -luokkaan ilmoittautumisia on tullut jo nyt paljon, RallyX Nordic -sarjan promoottorin tehtävistä vastaavan RX Promotionin toimitusjohtaja Jan-Erik Steen hehkuttaa sarjan tiedotteessa.

Hallman aloitti autourheilun 14-vuotiaana kilpailemalla jokamiehenluokassa. Vuonna 2017 pääpaino siirtyi rallin puolelle ja 2018 Hallman nappasi nuorten SM-hopeaa. Vuonna 2019 Hallman kilpaili rallicrossissa RX Academy -sarjassa, sijoittuen loppupisteissä toiseksi ja häviten mestaruuden lopulta vain yhdellä pisteellä.

– Rallissa vauhti oli kohdallaan, mutta pidin kuitenkin enemmän mies miestä vastaan kuin kelloa vastaan kisaamisesta. Isäni Jarmo ajoi rallicrossia, kun olin pieni ja olen aina tykännyt crossin show meiningistä, joten tuntui luontevalta lähteä tavoittelemaan kansainvälistä menestystä nimenomaan rallicrossissa, Hallman taustoittaa lajivalintaansa.

Vaikka aiempaa nelivetokokemusta ei olekaan, on Hallman asettanut tavoitteekseen RallyX Nordic -sarjassa Supercar Lites -luokan mestaruuden.

– Mukana on paljon minua kokeneempia kuljettajia, mutta olen aina tottunut uusiin autoihin nopeasti. Kovaa siellä varmasti pitää mennä, viime vuonna iRacingin virtuaalisessa rallicrossissa Suomen mestaruuden, sekä MM-pronssia saavuttanut Hallman tiedostaa.

RallyX Nordic kilpailukalenteri 2021

01.-02.05. Nysum, Tanska (Osakilpailut 1+2)
13.-16.05. Höljes, Ruotsi (Osakilpailut 3+4)
05.-06.06. Oulu (Osakilpailut 5+6)
13.-15.08. Arvika, Ruotsi (Osakilpailu 7)

 

 

Seuraa kuljettajaa somessa! Facebook Instagram

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com