Tommi Mäkinen: ”Vaikea sanoa millä tasolla olemme suorituskyvyn suhteen”

13.1.2017 / 13:44
Näyttääkö uusi Toyota Yaris WRC takavaloja muille, vai mikä on meininki? Se selviää ensi viikolla Monte Carlossa. (kuva: TOYOTA GAZOO Racing)

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarja alkaa ensi viikolla Monte Carlon osakilpailulla. Samalla sarjaan tulevat uudet WRC-autot, ja myös Toyota tekee paluun tehdastallina 17 vuoden tauon jälkeen.

TOYOTA GAZOO Racingin tallipäällikkö Tommi Mäkinen korostaa, että avauskilpailuun on syytä mennä rennolla ja avoimella mielellä.

– Paljon riippuu olosuhteista, ja ne voivat muuttua sekunnin murto-osassa. On vaikea sanoa millä tasolla olemme suorituskyvyn suhteen, eikä Montekaan varmaan anna mitään tarkkoja vastauksia. Se on niin vaikea ralli, Mäkinen sanoo tallin ennakkotiedotteessa.

Mäkinen on kasannut Toyota-tallin runsaassa vuodessa, ja auton testaaminen alkoi viime keväänä. Menestyksekkään japanilaismerkin paluuta on tehty kovalla vauhdilla ja paineella.

– Suurin haaste on ollut tiukka aikataulu. Tottakai kaikki muutkin tiimit ovat rakentaneet uudet autonsa puhtaalta pöydältä, mutta he ovat voineet tukeutua aiempaan kokemukseen, Mäkinen korostaa.

Toyota Yaris WRC:n kuljettajina ovat Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila ja Juho Hänninen/Kaj Lindström. Esapekka Lappi/Janne Ferm ovat toistaiseksi testikuskin roolissa.

– Tavoitteemme on kerätä hyvät kilometrit tästä rallista. Olisin tyytyväinen jos saisimme molemmat autot maaliin ja samalla minuutilla kärjen kanssa. Se oli fantastinen tapa jatkaa kehitystä eteenpäin, Mäkinen sanoo.

Mäkinen on itse Monten menestynyt konkari. Hän voitti osakilpailun neljä kertaa peräkkäin 1999-2002.

– Voin tottakai antaa jotain omasta kokemuksestani kuljettajille, mutta lopulta on kyse heidän omasta suorituksesta ja autosta, Mäkinen muistuttaa.

Latvalan ja Hännisen saldo Montesta ei kovin mairitteleva. Latvalan parhaat sijoitukset ovat kaksi (2015) ja viisi (2014). Keskeytyksiä on neljä. Hänninen on ajanut Monten IRC-sarjan osakilpailussa toiseksi (2010).

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Juho Hänninen pitkästä aikaa WRC:n rattiin

 


Facebook kommentit