MOTORSPORT

Toni Reunanen cup-mestaruudestaan: ”Aivan riskirajalla”

Toni Reunanen voitti crosskartin Mäntyharjun osakilpailun ja varmisti samalla Xtrem NEZ –luokan cup-mestaruuden. Mestaruus oli Reunaselle uran kolmas, sillä aiemmin hän otti tittelit 2015 ja 2016.

Reunanen ja Alexander Shengeliya lähtivät Mäntyharjulle tasapistein. Shengeliya johti kisaa kahden ajokierroksen jälkeen 1,6 sekunnin erolla. Hän kuitenkin pyörähti kolmannella ajokierroksella ja menetti mahdollisuutensa.

– Tänään ajettiin ihan oikeasti kilpaa. Se vauhti mitä Alexin kanssa ajoimme, niin se oli aivan riskirajalla. Jouduin itse jo ottamaan vähän pois, että pysyin radalla. Minullakin oli pyörähdys tosi lähellä. Jouduin kytkimellä suoristamaan auton toisella kierroksella. Muuten olisi mennyt radalta, Reunanen sanoi.

Reunanen pääsi neljän ajokierroksen kilpailussa viimeiselle vedolle jo turvallisessa kuuden sekunnin johdossa ja piti sen loppuun asti.

– Se on kaikkein vaikein tilanne, kun johdat kuudella sekunnilla. Periaatteessa kukaan ei voi saada kiinni jos ajaa normaalisti. Pakko oli ajaa kohtuukovaa, vaikka kyllä siinä ehkä pari metriä ennen alkoi jarruttelemaan mutkiin ettei tule mitään hasardia, Reunanen kommentoi.

– Nyt tuli kolmas mestaruus. Olen erittäin tyytyväinen etenkin sen jälkeen miten kaukana oltiin avauskisan jälkeen. Ja kelihän oli aivan täydellinen. Ei tämän parempaa päivää voisi ollakaan, mestari iloitsi.

Xtrem NEZ –luokka siirtyy kesäkaudella ajamaan suomenmestaruudesta. Kausi jatkuu Jurvassa 6.5.

Lähde: Toni Reunasen tiedote

Lue myös Reunanen ja Shengeliya kovassa taistelussa Mäntyharjulla

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com