MOTORSPORT

Toni Reunanen jahtaamaan voittoa Hyvinkäältä: “Yhtään virhettä ei saa tehdä”

Hallitseva Crosskart-mestari Toni Reunanen oli kauden avauskilpailussa Marttilassa kolmas. Sarja jatkuu lauantaina Hyvinkäällä, ja Reunanen hakee Xtrem NEZ –luokassa paluuta omalla paikalleen eli ykköseksi.

– Kyllä, voittamaan lähdetään ihan varmasti. Kun kaikki toimii, ei ole hädänpäivää. Ihan on luottavainen mieli, Reunanen sanoo.

Avauskisassa uuden auton kytkin teki tepposet. Harmi on nyt selätetty.

– Kytkin vaihdettiin heti seuraavana päivänä. Lisäksi olen ajanut nyt testiä varmaan enemmän kuin koskaan. Nyt on takana kolme testipäivää. Olen kokeillut uusia jousia, iskunvaimentimia, tukivarsia ja vähän kaikkea. Jotenkin vaan en saa nyt autoa kulkemaan kovempaa. Semmoinenkin homma kävi testeissä, että meni auto kerran puuhunkin, mutta onneksi ei mitään vakavampaa. Pikku risuun vähän osui. Mutta on kyllä hyvä kysymys miten Hyvinkäällä käy, Reunanen miettii.

Hyvinkään kilpailu poikkeaa normaalisti sikäli, että kisassa ajetaan peräti viisi erillistä kilpailukierrosta tutumman kolmen asemesta. Lyhyt vain 1,5 kilometrin lenkki ajetaan kahteen kertaan molempiin suuntiin, ja viides kolmen kilometrin ajokierros tulee ajamalla viimeinen veto kerran kumpaankin suuntaan. Crosskartissa jokaisen kierroksen aika huomioidaan, ja voittaja löytyy yhteisaikojen perusteella.

– Erot tulevat olemaan todella pienet. Yksikin ylipitkä liippi, niin jäät 10:nneksi. Yhtään virhettä ei saa tehdä. Sitä ei saa kiinni mitenkään noin lyhyellä radalla, Reunanen korostaa.

Lähde: Toni Reunasen tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com