MOTORSPORT

Toni Reunanen voitti Crosskartin SM-avauksen Jurvassa

Hallitseva Crosskartin mestari Toni Reunanen oli mykistävässä vauhdissa SM-kauden avauskilpailussa Jurvassa. Botniaringin radalla ajetussa kisassa Reunanen voitti kaikki kolme alkuerälähtöä, starttasi finaaliin paalupaikalta ja voitti finaalinkin.

Reunanen voitti talvikauden cup-mestaruuden, ja nyt kesän tultua Crosskartin Xtrem-luokassa ajetaan ensimmäistä kertaa suomenmestaruudesta. Jurvassa kilpailtiin Botniaringin moottoriradalla, mutta lyhennetyllä rallicross-profiililla, jossa mukana oli myös soraosuuksia.

– Otin hyvät lähdöt, siitä kärkeen ja piikkipaikalle. Siinä oli hyvä ajaa ja kontrolloida tilannetta. Takana saattoi varmaan hiekkapöly hieman haitata. Finaalissa ajoin lisälenkin jo toisella kierroksella, ja kun tulin sieltä, niin olin taas kärjessä enkä nähnyt peileissäkään ketään. Hieno homma ottaa heti täydet SM-pisteet. Se helpottaa jatkossa, kun paine voitosta ei ole niin suuri enää, Reunanen mietti.

– Uusi auto on saatu toimimaan koko paremmin. Suurin asia on iskunvaimennus, jossa olemme Öhlinsin iskareiden kanssa menneet todella paljon eteenpäin. Iskunvaimennus toimii nyt hyvin, mutta toki vielä sielläkin puolella on työmaata edessä.

Reunasen takana toiseksi ajoi Jami Kalliomäki. SM-avauksen kolmas oli Frasse Alm. Finaalissa oli myös hieman draamaa, kun talvikaudella erittäin hienosti ajanut Alexander Shengeliya menetti jarrut pääsuoran päässä ja auto heitti voltit. Kuski selvisi onneksi pelkällä säikähdyksellä. Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Vilppulassa.

Lähde: Toni Reunasen tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com