MOTORSPORT

Toni Vilanderin kausi päättyi voittoon: “Todella kova ja tärkeä”

Toni Vilanderin kausi USA:n IMSA-sarjassa päättyi tärkeään voittoon. Vilander, James Calado ja Giancarlo Fisichella ajoivat Risi Competizionen Ferrari 488 GTE-autolla ykköseksi Petit Le Mans –kilpailussa Road Atlantan radalla.

GTLM-luokan voitto oli Vilanderille ja Risi-tiimille kauden ensimmäinen, ja se tuli tärkeään paikkaan kauden finaalikisaan. Päätöskisan kesto oli 10 tuntia, ja ratakierroksia kertyi 398.

– Tosi tärkeä voitto, koska kausi muuten oli aika vaikea. Tiimillemme tämä oli todella kova ja tärkeä voitto. Ferrarin johtajia oli paikalla, ja pystyimme voittamaan, Vilander iloitsi.

Vilander sijoittui GTLM-luokan sarjapisteissä jaetulle viidennelle sijalle. Mestaruuteen ajoivat Corvette-kuskit Oliver Gavin ja Tommy Milner. Tiimien puolella Risi Competizione oli viides.

Le Mansin 24-tunnin kisassa Vilander ajoi toiseksi.

– Kauden alussa pystyimme ajamaan kisoja maaliin, mutta vauhti ei riittänyt kärkitaisteluun. Le Mansin jälkeen vauhti nousi, ja johdimme neljää kisaa kunnes lopussa tapahtui aina jotain. Voitot menivät ohi kolareiden ja tekniikkaongelmien vuoksi, Vilander sanoi.

Vilander on saavuttanut Ferrarin ratissa kaksi kertaa Le Mansin voiton, sekä juhlinut myös FIAn kestävyysajon maailmanmestaruutta.

– Seuraava kisa olisi sitten Daytonan 24-tunnin kisa tammikuussa. Omat sopimusneuvottelut ovat vielä vähän kesken, mutta kyllä vahvasti siltä näyttää, että tulevinakin vuosina ajetaan kilpaa, Vilander vihjasi.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

 

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com