MOTORSPORT

Toomas Heikkinen hakee ainakin yhtä maailmanmestaruutta: “Tiimimestaruus pitää uusia”

Rallicrossin MM-sarja käynnistyy viikonloppuna Espanjan Barcelonassa. Toomas Heikkinen jatkaa maailmanmestari EKS-tallissa Audin ratissa. Suomalaiskuskin tavoitteet ovat kovat: vähintä on tiimimestaruuden uusiminen.

Audin virallinen tehdastalli EKS on alkavalla kaudella kolmen auton tiimi. Tiimin omistaja ja hallitseva maailmanmestari Mattias Ekström on tähti numero 1. Hänen ja Heikkisen rinnalle on kolmanneksi kuskiksi otettu Reinis Nitiss.

– Tiimi kasvanut valtavasti Audi Sportin myötä. Väkimäärä kisoissa on tuplaantunut noin 40:een. Kaikkeen panostetaan entistä enemmän. Testeissäkin ajoin yhden päivän aikana ainakin 10 sarjaa uusia renkaita. Kolmen kuskin kanssa saadaan myös autosta enemmän dataa. Kaikilla on periaatteessa samanlaiset autot, Heikkinen kertoo UrheiluUutiset.comille.

Heikkisen mukaan autoja on testattu kauden alla ihan ”mukavasti”. Tarkkoja testimääriä hän ei halua paljastaa. Noin 600-hevosvoimainen Audi S1 Quattro on kokenut viime vuoden jälkeen selkeän päivityksen.

– Kaikki on uutta. Hirveästi ei ole samaa viime vuoteen verrattuna. Ei mitään järjettömän isoja muutoksia, mutta paljon pieniä. Vähän joka alueella on tehty jotain vaihdelaatikosta jarrupaloihin. Nyt on ikään kuin hierottu autot viimeisen päälle. Jossain vaiheessa kautta meille on tulossa kokonaan uudet autot ilmeisesti, Heikkinen sanoo.

– Viime vuoden alku oli tosi heikko meiltä. Startissa paloi kytkimiä ja auto liikahti vähän viivalla. Auto on tosi herkkä mm. lämpöjen suhteen. Se oli vähän opiskelua minulle, että osaa pitää auton sopivan kylmänä. Nyt on tehty kuljettajille erilaisia helpottavia juttuja sinne kabiiniin startteja varten. Pieniä juttuja jälleen, mutta vaikutus lopputulokseen on suuri. Viivasta on päästävä hyvin liikkeelle. Auton vauhti on ollut hyvä yksittäisillä kierroksilla, kunhan vaan viivasta päästään ja muilta karkuun. Se on samalla aina se viikonlopun taktiikka.

EKS ja Ekström juhlivat viime kaudella maailmanmestaruutta. Tuplamestaruus maistuisi tänäkin vuonna. Heikkinen ajoi kaudella 2014 MM-hopeaa. Viime kauden saldona on MM-sarjan seitsemäs sija.

– Meidän pitää uusia tiimimestaruus nyt ainakin. Itsekin pitää koittaa tehdä mahdollisimman hyvä kausi. Ihan ”hiitti” kerrallaan nyt aluksi ainakin mennään. Kerran olen ollut jo MM-sarjassa toinen, niin huonoltahan se kuulostaa, jos sanon haluavani olla kolmas, Heikkinen toteaa.

Suomalaisista Heikkisen lisäksi Supercar-luokassa koko kauden ajaa Niclas Grönholm sekä muutamissa MM-osakilpailuissa myös Joni-Pekka Rajala.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com