Toyota esitteli päivitetyn version Yariksesta Englannissa – Mäkinen luottavaisin mielin toiseen kauteen

11.1.2018 / 13:38
Toyota Yaris WRC vuosimallia 2018 (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan kauden 2018 virallinen avaustilaisuus on parhaillaan käynnissä Autosport International Show -tapahtumassa Birminghamissa, Englannissa. M-Sportin, Hyundain ja Citroenin lisäksi tapahtumassa esiteltiin ensimmäistä kertaa myös Tommi Mäkisen johtaman Toyota Gazoo Racing -tallin päivitetyn kaluston muutokset ja väritys tälle vuodelle.

Toyota Gazoo Racingin tulokaskausi rallin MM-sarjassa toi tallille kolmannen sijan valmistajien MM-sarjassa, kaksi osakilpailuvoittoa, sekä kuljettajien MM-sarjassa neljännen sijan Jari-Matti Latvalan toimesta. Palkintosijoituksia kuljettajatrio Latvalan, Esapekka Lapin ja Juho Hännisen toimesta toi tallille kauden aikana viisi kappaletta.

– Hyvin sujuneen ensimmäisen kauden jälkeen olemme innoissamme saadessamme jatkaa rakennustyötä taas eteenpäin. Näimme jo viime vuonna sen, että Toyota Yaris WRC -autolla on mahdollista voittaa ralleja, mikä oli tallilta upea suoritus, mutta samalla löysimme myös asioita joita voimme parantaa, tallipäällikkö Tommi Mäkinen kertoo Toyota Gazoo Racingin tiedotteessa.

Viimeisin versio Toyota Yaris WRC -autosta esiteltiin ensimmäistä kertaa virallisesti torstaina käynnistyneessä Autosport International Show -tapahtumassa Birminghamissa, Englannissa, missä Toyotan lisäksi paikalla ovat myös muut rallin MM-sarjan tallit, eli M-Sport, Hyundai, sekä Citroen.

Toyota on testannut talven aikana ahkerasti Yaris WRC:n uutta päivitettyä aerodynamiikkapakettia, jonka muutokset kohdistuvat ennen kaikkea auton keulaan ja näkyvin muutos onkin uudistunut etupuskuri, jonka avulla on tarkoitus tasapainottaa auton aerodynamiikkaa lisäämällä auton etupään downforcea. Toyotan tiedotteen mukaan nyt tehdyillä muutoksilla pyritään lisäksi parantamaan moottorin jäähdytystä, josta on luonnollisesti hyötyä ennen kaikkea MM-sarjan olosuhteiltaan kuumimmissa osakilpailuissa.

– Kun aikaa on nyt ollut enemmän ja olemme saaneet lisää oppia, niin olemme pystyneet päivittämään auton etupäätä parantaaksemme sen aerodynaamisia ominaisuuksia. Tämän lisäksi myös moottorinjäähdytykseen olemme löytäneet parannusta, Mäkinen kommentoi.

Tällä kaudella Toyotan viime kauden kuljettajina jatkavat Latvala, sekä Lappi ja heidän tallikaverikseen liittyy M-Sportilta siirtynyt virolaiskuljettaja Ott Tänak, joka viime kaudella sijoittui kuljettajien MM-sarjassa kolmanneksi. Rallin MM-sarja käynnistyy kahden viikon päästä Monte Carlon legendaarisella osakilpailulla. UrheiluUutiset.com seuraa MM-sarjan tapahtumia tiiviisti koko kauden ajan.

Lue myös! Toyotan valmennusohjelma kolmella autolla Ruotsiin – Jarkko Nikara R5:n rattiin (11.1.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit