MOTORSPORT

Toyota myöntää neuvottelut Mikkelsenin kanssa – Kaudelle 2018

Parhaillaan Portugalin MM-ralliin valmistautuvan Toyota Gazoo Racingin urheilujohtaja Jarmo Lehtinen myöntää UrheiluUutiset.comille, että talli on käynyt neuvotteluja Volkswagenilta viime kauden jälkeen työttömäksi jääneen norjalaiskuljettajan Andreas Mikkelsenin kanssa.

Toyota Gazoo Racingin kuljettajista alkukauden viidestä osakilpailusta vain 15 MM-pistettä keränneen Juho Hännisen asema tallissa on puhuttanut jo pitkään. Kolmen edellisen kauden aikana hyviä otteita Volkswagenin ratissa esittäneen Andreas Mikkelsenin on kerrottu neuvotelleen sopimuksesta useammankin tallin kanssa ja Toyotan urheilujohtaja Jarmo Lehtinen myöntää, että myös Toyota on Mikkelsenin kanssa neuvotellut. Tässä kohtaa puhutaan kuitenkin kaudesta 2018.

– Sanotaanko niin, että ollaan neuvoteltu muidenkin kuin Mikkelsenin kanssa. Kyllähän meidän täytyy pitää silmät ja korvat auki. Ja ihmiset on tietysti myös meihin yhteydessä, kuitenkin meidän alkukausi on osoittanut, että ollaan tosissaan ja vuonna 2018 ollaan varteen otettava vaihtoehto. Tottakai ihmiset soittaa meille ja me soitetaan ihmisille. Jos ei tässä vaiheessa ole “pelikentällä” puhumassa, niin syksyllä on auttamattomasti myöhässä, Lehtinen muistuttaa.

Nykyisistä kuljettajista Jari-Matti Latvalan ja Hännisen sopimukset käsittävät käynnissä olevan kauden, kun taas Portugalin MM-rallissa kautensa avaavan Esapekka Lapin sopimuksen yksityiskohtia ei ole julkisesti kerrottu. Lehtisen mukaan myös nykyinen kuljettajatrio on mukana neuvotteluissa, kun Tommi Mäkisen johtama talli tekee päätöksiä ensi kauden osalta.

– Kyllä, on myös juteltu meidän nykyisen kolmikonkin kanssa. He kuuluvat samaan rinkiin – ei minkäänlaista eroa siinä, Lehtinen sanoo.

Latvala on ennen Portugalin MM-rallia kuljettajien MM-pisteissä toisena, Hänninen sijalla 10. ja tallien MM-pisteissä Toyota on M-Sportin ja Hyundain jälkeen kolmantena. Lehtinen myöntää, että talli tarvitsee ehdottomasti merkkipisteitä myös muilta kuljettajilta, ei pelkästään Latvalalta, mutta Hännisen tämän hetkiseen asemaan tallissa hän ei ota kantaa.

Portugalin MM-ralli käynnistyy torstaina. Mikkelsen kilpailee Portugalissa WRC2-luokassa Skodan tehdastallissa metsästäen kauden kolmatta luokkavoittoaan Monte Carlon ja Korsikan jatkoksi.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Kuva: Toyota Gazoo Racing

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com