Toyota-trio päätöspäivään lähes tasoissa – “Huomisesta tulee mielenkiintoinen päivä”

14.8.2021 / 22:38
Lennokasta menoa a'la Kalle Rovanperä (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Kalle Rovanperän hyvät otteet saivat jatkoa Belgian MM-rallissa myös lauantaina. Puuppolalainen taistelee sunnuntaina tiukasti palkintosijoituksesta kahta kokenutta tallikaveriaan vastaan.

Vaikka Kalle Rovanperän kokemus WRC-autolla asfaltilla ajamisesta ennen Belgian MM-rallia olikin äärimmäisen vähäinen ja varsinkin jos sitä vertaa kahteen muuhun Toyota-kuljettajaan, Sebastien Ogieriin, sekä Elfyn Evansiin, on nuoren suomalaisen otteet olleet kauden kahdeksannessa MM-rallissa erinomaisia. Kun kilpailusta on nyt takana kaksi ajopäivää kolmesta, on Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen tiukasti mukana taistelemassa kolmannesta sijasta.

– Meidän vähäisellä kokemuksella voin olla todella tyytyväinen siihen, että olemme pystyneet vastaamaan tallikavereiden vauhtiin ja meidän kolmen kesken taistelu on ollut todella tiukkaa. Huomisesta tulee mielenkiintoinen päivä, koska erikoiskokeet ovat erityylisiä kuin aiemmin tässä kilpailussa ja on myös mukava päästä ajamaan Span radalle, Rovanperä kommentoi tallinsa tiedotteessa.

Ennen neljää viimeistä erikoiskoetta Rovanperä on kokonaistilanteessa neljäntenä, 3,3 sekunnin päässä kolmossijasta ja Evansista. Viidettä sijaa hallussaan pitää MM-pistejohtaja ja hallitseva maailmanmestari Sebastien Ogier, joka puolestaan on jäänyt Rovanperästä tasan sekunnin. Toyota-trio mahtuu siis 4,3 sekunnin sisään ja rallissa voisi melkein sanoa, että sehän on lähes kuin tasatilanne.

– Tänään oli uskomattoman tasaista meidän kuljettajien välillä. On ollut hienoa nähdä heidän pystyvän niin johdonmukaiseen esitykseen ja siitä olen erittäin iloinen, että heidän vauhtinsa on ollut niin tasaista toisiinsa verrattuna. Kuljettajat tekivät hyvää työtä ja ilolla tervehdin sitä steppiä minkä otimme suorituskyvyssä perjantaihin verrattuna, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kehui.

Rovanperän paras suoritus lauantain osalta osui päivän viimeiselle erikoiskokeelle, missä sijoitus oli toinen ja tappiota kilpailua johtavaan Thierry Neuvilleen verrattuna tuli vain sekunti.

– Tämä päivä sujui hyvin. Joissain paikoissa likaa ja irtosoraa leikkausten myötä oli enemmän ja se on osa-alue, missä tarvitsen vielä lisää oppia, koska kuten viimeisellä erikoiskokeella tänään missä oli puhdasta, ylsimme todella hyvään vauhtiin, Rovanperä kuvaili.

 

Thierry Neuville on vahvasti matkalla kohti historian ensimmäisen Belgian MM-rallin voittoa (Kuva: Hyundai Motorsport).

 

 

“Mitään ei olla vielä voitettu”

Tämän hetkisten tulosten perusteella Hyundai olisi kaventamassa Toyotan pistejohtoa 16 pisteellä, kun se ennen Belgian osakilpailua oli 59 pistettä. Tähän pistespekulointiin tosin oman mausteensa heittää vielä Power Stage -erikoiskoe ja siellä jaossa olevat lisäpisteet. Latvala toivookin kuljettajiltaan onnistumista kilpailun viimeisellä erikoiskokeella, jotta Toyota saisi nakerrettua Hyundain mahdollisen kaksoisvoiton tuomaa pistevoittoa pienemmäksi.

– Olisi tietysti ollut paras tilanne mikäli olisimme pystyneet taistelemaan voitosta vielä viimeisenä päivänä, mutta huomenna on jaossa tärkeitä ekstrapisteitä Power Stage -erikoiskokeella molempiin mestaruustaisteluihin ja odotan innolla sitä. Erikoiskokeet ovat uusia kaikille ja todennäköisesti (tienpinnaltaan) hieman puhtaampia. Toivottavasti pystymme nappaamaan hyvät pisteet huomenna, Latvala toivoi.

Vaikka Craig Breen jatkoi hyviä otteitaan myös lauantaina, ei Neuville ole sortunut kovien paineiden alla virheisiin ja isäntämaan kaikkien aikojen menestynein rallikuljettaja on vahvasti matkalla kohti kotirallinsa voittoa, joka olisi samalla myös Neuvillelle kauden avausvoitto, sekä kartanlukija Martijn Wydaeghelle uran ensimmäinen MM-osakilpailuvoitto. Neuvillen johtomarginaali ennen sunnuntaita tallikaveriinsa nähden on 10,1 sekuntia.

– Kaikki sujui kuten halusimmekin, ei mitään ongelmia koko päivänä, joten ei voi olla muuta kuin tyytyväinen. Olemme onnistuneet välttämään rengasrikot ja muut ongelmat, kuten myös tekemään kovia aikoja. Ainoa tilanne oli kun ajoin yhden risteyksen pitkäksi, mutta siinä ei mennyt juurikaan aikaa. Auto on ollut nautinnollinen ajaa ja olen nauttinut todella paljon kotikilpailusta, Neuville hehkutti.

Rovanperän ja Latvalan tavoin myös Neuville nosti esiin sunnuntain erikoiskokeiden luonteen, ne kun eroavat kilpailun tähän mennessä ajetuista erikoiskokeista varsin paljon.

– Suurin osa rallista on nyt suoritettu ja meidän osalta vieläpä erittäin hyvin, mutta toki pitää muistaa, että vielä on yksi päivä edessä. Sunnuntain erikoiskokeet ovat täysin erilaisia kuin mitä olemme tähän mennessä ajaneet, joten mitään ei olla vielä voitettu, Neuville muistutti.

WRC2-luokassa Oliver Solbergin johtomarginaali Jari Huttuseen nähden on reilut kolme ja puoli minuuttia. Kolmantena ajaa jo kertaalleen kilpailun keskeyttänyt Nikolay Gryazin. Teemu Sunisen kilpailu päättyi lopulta keskeytykseen moottoriongelmien seurauksena, jotka alkoivat jo perjantaina. Suninen ehti kuitenkin osoittaa vauhtinsa myös lauantaina, ajamalla neljälle ensimmäiselle erikoiskokeelle luokan pohja-ajan.

Yohan Rossel starttasi lauantain erikoiskokeille WRC3-luokan johtoasemassa 23,6 sekunnin turvin toisena olleeseen Sebastien Bedoretiin nähden, mutta lauantaina osat vaihtuivat. Nyt Bedoret johtaa luokkaa ja Rossel on toisena, mutta kaksikon välinen aikaero on vain 0,9 sekuntia. Kolmantena oleva Pieter Jan Michiel Cracco on jäänyt kärjestä 23,3 sekuntia.

Junioreissa Jon Armstrong on johtanut kilpailua ensimmäisestä erikoiskokeesta lähtien ja britin johto toiseksi nousseeseen Sami Pajariin ennen sunnuntaita on reilu minuutti. Kolmantena on Robert Virves, 15,8 sekunnin päässä Pajarista, ja neljäntenä Lauri Joona, jolla puolestaan eroa kolmanteen sijaan ja Virvesiin on 28 sekuntia.

Historian ensimmäisen Belgian MM-rallin viimeinen kilpailupäivä käynnistyy sunnuntaina kello 9.30. Ohjelmassa on neljä erikoiskoetta yhteispituudeltaan 40,52 kilometriä ja mukana on siis myös legendaarisen Spa-Francorchamps-radan erikoiskoe kahteen kertaan, joka isännöi myös kilpailun päättävää Power Stage -erikoiskoetta.

Yleiskilpailun tilanne 16/20 ek:n jälkeen

1) Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe BEL/BEL (Hyundai) 2.06.18,8
2) Craig Breen-Paul Nagle IRL/IRL (Hyundai) + 10,1
3) Elfyn Evans-Scott Martin GBR/GBR (Toyota) + 42,4
4) Kalle RovanperäJonne Halttunen (Toyota) + 45,7
5) Sebastien Ogier-Julien Ingrassia FRA/FRA (Toyota) + 46,7
6) Ott Tänak-Martin Järveoja EST/EST (Hyundai) + 3.55,2
7) Sebastien Bedoret-Francois Gilbert BEL/FRA (Skoda) + 10.39,9 WRC3
8) Yohan Rossel-Alexandre Coria FRA/FRA (Citroen) + 10.40,8 WRC3
9) Pieter Jan Michiel Cracco-Jasper Vermeulen BEL/BEL (Skoda) + 11.03,2 WRC3
10) Vincent Verschueren-Filip Cuvelier BEL/BEL (Volkswagen) + 11.34,8 WRC3

———-

22) Jari HuttunenMikko Lukka (Hyundai) + 18.11,3 WRC2
23) Sami PajariMarko Salminen (Ford) + 19.03,8 JWRC
26) Lauri JoonaMikael Korhonen (Ford) + 19.47,6 JWRC

Neuvillen keskinopeus: 116,8 km/h
Pohja-ajat: Neuville 7, Breen 4, Ogier 2, Evans 1, Tänak 1

Sunnuntain aikataulu

09.30 – EK17 Stavelot 1 (9,05 km)
10.08 – EK18 Francorchamps 1 (11,21 km)
11.40 – EK19 Stavelot 2 (9,05 km)
13.18 – EK20 Francorchamps 2 (11,21 km) Power Stage

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet


Facebook kommentit