Toyotalle valtava pettymys – Silverstonen kaksoisvoitto hylättiin

20.8.2018 / 03:27
Toyotan kaksoisvoitto Silverstonessa hylättiin (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Rata-autoilun WEC-sarjaa tällä kaudella dominoinut Toyota koki valtavan pettymyksen, kun sen saavuttama kaksoisvoitto kauden kolmannessa osakilpailussa Silverstonessa, Englannissa hylättiin.

WEC-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajettiin Silverstonessa, Englannissa viime viikonloppuna ja kyseessä oli kuuden tunnin mittainen kilpailu. Kauden kahta aiempaa osakilpailua Belgiassa ja Ranskassa dominoinut Toyota Gazoo Racing jatkoi voittokulkuaan myös Silverstonessa nappaamalla jo kauden kolmannen kaksoisvoittonsa.

Kilpailun jälkeisessä tarkistuksessa Toyotan molemmat autot kuitenkin todettiin sääntöjenvastaiseksi ja näin ollen kaksoisvoitto hylättiin. Hylkäyksen myötä sveitsiläinen Rebellion Racing -tiimi nousi puolestaan kaksoisvoittoon. Voittaja-autoa ajoivat Mathias Beche, Thomas Laurent, sekä Gustavo Menezes, jotka kukistivat tiimikaverinsa Neel Janin, Andre Lottererin ja Bruno Sennan yli kierroksella. Kolmanneksi sijoittui venäläinen SMP Racing kuljettajinaan Stephane Sarrazin ja Egor Orudzhev.

Toyotan autoja ajoivat Fernando Alonso, Sebastien Buemi ja Kazuki Nakajima, sekä toista autoa Mike Conway, Kamui Kobayashi ja Jose Maria Lopez. Toyotan tiedotteen mukaan se aikoo nyt tutkia mahdollisuuksiaan edetä asiassa tästä eteenpäin, kun taas WEC-sarjan tiedotteessa sanotaan varmaksi, että Toyota aikoo valittaa tehdystä päätöksestä. Näin ollen tulokset ovat edelleen epäviralliset.

Sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Fujin radalla Japanissa lokakuussa.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit