MOTORSPORT

Toyotalta odotettu ratkaisu ensi kauden kuljettajien osalta, sama kvartetti jatkaa

Toyota lähtee rallin MM-sarjaan ensi kaudella samalla kuljettajakokoonpanolla, millä se kilpaili tänä vuonna.

Kuuden viimeisen kauden aikana rallin MM-sarjassa neljä autonvalmistajien (2018, 2021-2023) ja viisi kuljettajien maailmanmestaruutta (2019-2023) voittanut Toyota julkisti ensi vuoden kokoonpanonsa kuljettajien osalta maanantaina. Kuten etukäteen oli vahvasti ennakoitu, ei japanilaismerkki tehnyt kokoonpanoonsa yhtään muutosta. Myös ensi kaudella Toyotan ratissa rallin MM-sarjassa nähdään Kalle Rovanperä, Sebastien Ogier, Elfyn Evans, sekä Takamoto Katsuta.

– Olemme erittäin iloisia siitä, että saamme jatkaa voittajakokoonpanollamme myös jatkossa. On hienoa, että meillä on niin vahva kokoonpano kuljettajia, jotka tuntevat olonsa kotoisaksi autossamme, sekä tiimissämme ja he kaikki haluavat jatkaa kanssamme, Toyotan tiimipäällikkönä jatkava Jari-Matti Latvala hehkuttaa tiedotteessa.

Vaikka kuljettajat ovat tulevalla kaudella samat kuin päättyneellä kaudella, on yksi merkittävä muutos kuitenkin tiedossa. Kaksi viimeisintä kuljettajien maailmanmestaruutta voittanut Kalle Rovanperä ei aja ensi vuonna täyttä kautta, vaan puuppolalainen kilpailee Sebastien Ogierin tavoin valikoiduissa osakilpailuissa. Rovanperän ja Ogierin ensi kauden ohjelmat vahvistetaan myöhemmin. Todennäköistä on, että Rovanperä nähdään ensi vuonna 6-7 MM-rallissa.

– Kallen ohjelma tulee ensi vuonna olemaan hieman erilainen, mutta tärkeintä on se, että hän on edelleen Toyota-kuljettaja, hän haluaa jatkaa tiimissämme ja että hän edelleen nauttii rallista. Vaikka Kalle on vielä nuori, on hän ajanut rallia ammattilaistasolla kuitenkin jo pitkään ja tässä kohtaa hän koki, että vajaan kauden ajaminen on hänelle paras ratkaisu, Latvala taustoittaa.

Neljän Toyota-kauden aikana kolme MM-hopeaa saavuttanut Elfyn Evans ajaa ensi vuonna täyden MM-sarjan, kuten ajaa myös Takamoto Katsuta, joka kilpaili ensimmäisen kerran MM-sarjan pääluokassa Toyotalla vuonna 2019. Rallin MM-sarjan kilpailukausi 2024 käynnistyy legendaarisella Monte Carlon kilpailulla 25.-28. tammikuuta.

Toyotan kokoonpano rallin MM-sarjassa 2024

Elfyn Evans, 34
Rallin MM-sarjassa kolme MM-hopeaa
131 MM-rallia, 8 voittoa ja 30 palkintosijoitusta
Kartanlukija Scott Martin, 42

Kalle Rovanperä, 23
Kaksinkertainen rallin maailmanmestari
65 MM-rallia, 11 voittoa ja 21 palkintosijoitusta
Kartanlukija Jonne Halttunen, 37

Sebastien Ogier, 39
Kahdeksankertainen rallin maailmanmestari
Rallin junioreiden maailmanmestari
182 MM-rallia, 58 voittoa ja 98 palkintosijoitusta
Kartanlukija Vincent Landais, 32

Takamoto Katsuta, 30
65 MM-rallia, ei voittoja, 4 palkintosijoitusta
Kartanlukija Aaron Johnston, 28

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 

Kalle Rovanperä ei taistele ensi vuonna maailmanmestaruudesta – “Monia syitä”

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com