Toyotan junioritiimi jatkaa Sanremo-ralliin: ”Osa rallin historiaa”

22.3.2017 / 09:23
Hiroki Arai ajoi Italian vaihtelevissa oloissa luokkansa viidenneksi. (kuva: Toyota Gazoo Racing)

[ A- ] / [ A+ ]

Toyota Gazoo Junior Challenge -ohjelman Hiroki Arai ja Takamoto Katsuta jatkavat seuraavaksi kohti Sanremo-rallia Italiassa. Viime viikonloppuna kaksikko ajoi Rally del Ciocco -kisan.

Arai ja Katsuta ajoivat R2-luokan etuvetoisilla Tommi Mäkinen Racingin Ford Fiestoilla. Arai oli kahden rengasrikon jälkeen luokassaan viides, Katsutan kilpailu päättyi keskeytykseen. Hän oli noussut jo neljänneksi, mutta kärsi kaksi rengasrikkoa ja lopulta petti vaihdelaatikkokin.

Kilpailu oli sama, missä Kalle Rovanperäkin ajoi.

Challenge-ohjelman valmentaja Jouni Ampuja piti kuljettajien suoritusta hyvänä.

– Ottaen huomioon heidän kokemuksensa muihin kilpailijoihin verrattuna, suoritus oli oikein hyvä. Takamoto oli epäonninen, ja sunnuntain vaihdelaatikkovika johtui mielestämme lauantain rengasrikoista, kun hän ajoi tyhjenneellä renkaalla. Hiroki ajoi hyvän kisan kahdesta rengasrikostaan huolimatta, Ampuja sanoi.

Arai ajoi uransa toista asvalttirallia Euroopassa.

– Olen erittäin tyytyväinen, ja etenkin kun selvisimme maaliin. Erikoiskokeet olivat haastavia ja mutkikkaita. Pisin suora oli ehkä 300 metriä. Yritimme lähteä maltilla liikkeelle, ja parantaa mitä pitemmälle ralli eteni. Tämä taktiikka toimi, Arai totesi.

Marko Salmisen kartturoima Takamoto Katsuta sanoi jo Mikkelin SM-rallissa vieraillessaan, että nuotitus on yksi suurimmista kehittämiskohteista. Italiassa kaksikko kokeilikin uudenlaista nuottia.

– Muutimme nuottia siten, että aiemmasta 1-6-asteikoista, jossa mukana olivat miinus ja plus, siirryimme 1-10-asteikkoon ilman miinuksia ja plussia. Se on yksinkertaisempi ja siinä on vähemmän sanoja. Se toimi hyvin. Oli hyvä, että ajoimme tämän rallin R2-autolla. Oli enemmän aikaa miettiä ja keskittyä nuotteihin, Katsuta totesi.

Kaksikon seuraava haaste odottaa jo ensi viikolla. Molemmat kilpailevat Sanremo-rallissa. Rallissa, joka aiemmin kuului MM-sarjaankin.

– Odotan Sanremoa mielenkiinnolla. Se on osa rallin historiaa, Arai muistutti.

Sanremo-rallin lähtölistalta löytyvät myös Kalle Rovanperän ja Hyundain WRC-tähti Hayden Paddonin nimet.

Lue myös Katsuta: “Nuotit ovat haaste”

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

 


Facebook kommentit