Toyotan rallitähti perusti oman tiimin – “Olen tämän velkaa”

10.1.2024 / 13:08

[ A- ] / [ A+ ]

Rallikuljettaja Takamoto Katsuta on äskettäin perustanut rallitiimin, TK Motorsportin. Sen tehtävä on tukea nuoria kuljettajia.

Tiimin ensimmäiseksi kuljettajaksi valittiin Katsutan maanmies, Japanin Formula Drift -sarjan sekä D1GP Thailand -sarjan hallitseva mestari Kanta. Nuotteja hänelle lukee kokenut Takahiro Yasui. Haaste on suuri, sillä Kanta tekee samalla debyyttinsä rallikuljettajana. Kaksikko aloittaa kautensa Rally Mikawa Baysta, ja heidän on tarkoitus osallistua kaikkiin kuuteen All Japan Rally -sarjan asfalttikilpailuun.

Nykyään Jyväskylässä asuva Katsuta kiinnostui rallista koettuaan omakohtaisesti rallin suosion ja moottoriurheilun ymmärryksen Euroopassa ja halusi olla mukana kehittämässä moottoriurheilukulttuuria Japanissa.

– Halusimme laajentaa nuorten kuljettajien mahdollisuuksia ja kasvattaa rallia harrastavien nuorten määrää, mikä johti tiimin perustamiseen, Katsuta kertoo tiedotteessa.

– Ralli ei ole vieläkään tunnettu Japanissa, eivätkä nuoret urheilijat pysty osallistumaan niin paljon kuin haluaisivat, koska taloudelliset esteet osallistumiselle kokonaisiin sarjoihin, kuten All Japan Rallyyn, ovat korkeat. 

– Aloitin moottoriurheilun kilpa-autoilla ja siirryin sitten ralliin, mutta minulla oli aina perheeni ja ympäristöni tuki. Minulle oli erityisen suuri päätös siirtyä ralliin, ja kohtasin monia vaikeuksia myös vaihdon jälkeen, mutta heidän tukensa ansiosta pääsin näin pitkälle. 

Tämän kokemuksen perusteella Katsuta perusti tiimin, koska halusi tarjota nuorille kuljettajille saman oppimisympäristön.

– Olen sen käytännössä velkaa. Tällainen ohjelma, joka tukee täysin nuorten kuljettajien haasteita alusta alkaen, on harvinainen maailmassa. Olen se, mitä olen tänään tällaisen ohjelman ansiosta, joten haluan antaa heille takaisin auttamalla siinä, että mahdollisimman monta kuljettajaa lähetetään tuleviin valintatapahtumiin. Haluan myös auttaa nuoria kuljettajia saamaan mahdollisimman paljon käytännön kokemusta.


Facebook kommentit