MOTORSPORT

Trogen ehdoton suomalaisonnistuja Kanadassa – Tuloksena uran ensimmäinen finaalipaikka

Neljäs kerta toden sanoi Sami-Matti Trogenille, joka selviytyi viime viikonloppuna Trois-Rivieresin radalla Kanadassa ajetussa RX2-luokan kauden viidennessä osakilpailussa ensimmäistä kertaa urallaan finaaliin.

Ennen nyt ajettua Kanadan kilpailuviikonloppua Sami-Matti Trogen, 16, oli ajanut Englannissa, Norjassa, sekä Ruotsissa tulosrivin 11-9-15. Lohjalaisen huippulupauksen vauhti kaikissa aiemmissakin osakilpailuissa oli ollut hyvällä tasolla, mutta se ehjä kokonaisuus ja sitä kautta huippusijoitus oli vielä saavuttamatta. Kanadaan Trogen sai kaiken lisäksi suomalaistiimi Set Promotionilta käyttöönsä täysin uuden auton.

Kanadassa kaikki sitten viimein natsasi ja tuloksena oli uran ensimmäinen finaalipaikka RX2-luokassa. Vielä ensimmäinen alkuerä ei suuria lupaillut, kun Trogenin sijoitus oli vasta yhdestoista. Toisessa ja kolmannessa alkuerässä Trogen paransi ollen molemmissa seitsemänneksi nopein ja viimeinen alkuerä nostikin sitten odotukset jo todella korkealle menestyksen suhteen, kun Trogenin aika riitti peräti toiseen sijaan.

Kokonaistuloksissa Trogenin sijoitus oli viides ja se tiesi semifinaaliin toisen rivin starttipaikkaa. Alkuerissä yhdeksänneksi sijoittunut luokan toinen suomalaisedustaja Jami Kalliomäki asettui samaan semifinaalilähtöön yhdessä Trogenin kanssa. Trogenin sijoitus ruutulipulla oli hienosti kolmas ja se tiesi selviytymistä finaaliin, kun taas Kalliomäen viikonloppu päättyi semifinaalin viidenteen sijaan.

Finaalissa eturiviin asettuivat pistejohtaja Oliver Eriksson ja Vasily Gryazin, toiseen riviin Guillaume De-Ridder, sekä Conner Martell ja kolmanteen riviin Trogen sai vierelleen Cole Keattsin. Trogenin taistelu kärkisijoituksista päättyi harmittavasti jo finaalin avauskierroksella, kun kontakti kilpakumppanin kanssa johti törmäämiseen rataesteeseen ja maalissa sijoitus oli lopulta viides. Voittoon ajoi Eriksson ennen De-Ridderiä, sekä Keattsia.

18 pisteen saalis nosti Trogenin RX2-luokan pisteissä sijalle 10. ja Kalliomäki on puolestaan sijalla kahdeksan. Trogen ei ajanut kauden avausosakilpailussa Belgiassa. Trogenin kausi jatkuu jo tulevana viikonloppuna Jalasjärvellä, missä rallicrossin SM-sarjan yhteydessä ajetaan RX Academy -sarjan kauden kolmas osakilpailu. Trogen on kahden ajetun osakilpailun jälkeen pisteissä toisena, vain kuuden pisteen päässä sarjaa johtavasta Oskar Leitgeberistä.

Rallicrossin MM-sarjan yhteydessä ajettavan RX2-luokan kilpailukalenterissa kuluvan kauden osalta on ajamatta vielä kaksi osakilpailua, Ranska syyskuussa, sekä Etelä-Afrikka marraskuussa.

RX2-luokka ja Trois-Rivieresin finaalin tulokset

1) Oliver Eriksson (SWE) 5.23,051
2) Guillaume De-Ridder (BEL) 5.25,772
3) Cole Keatts (USA) 5.27,687
4) Vasily Gryazin (RUS) 5.29,221
5) Sami-Matti Trogen 6.06,188
6) Conner Martell (USA) 1.53,741

Pistetilanne 5/7 osakilpailua

1) Oliver Eriksson (SWE) 125
2) Guillame De Ridder (BEL) 114
3) Henrik Krogstad (NOR) 89
4) Vasily Gryazin (RUS) 85
5) Ben-Philip Gundersen (NOR) 83
6) Sondre Evjen (NOR) 71
7) William Nilsson (SWE) 66
8) Jami Kalliomäki 59
9) Conner Martell (USA) 54
10) Sami-Matti Trogen 41

Lue myös! Kristofferssonin dominointi sai jatkoa, Peugeot noussut ykköshaastajaksi – “Todellinen uhka” (6.8.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com