MOTORSPORT

Trogen jäi Höljesissä semifinaalien ulkopuolelle – “Tavoite oli asetettu korkeammalle”

Höljesin osakilpailu Ruotsissa viime viikonloppuna ei tuonut tavoiteltua finaalipaikkaa RX2 International -luokassa ajavalle Sami-Matti Trogenille.

Ruotsin Höljesissä oli jälleen kymmeniä tuhansia rallicrossfaneja ja ennätysmäärä RX2 International -luokan kilpailijoita viettämässä Magic Weekend lempinimeä kantavaa kilpailuviikonloppua. Se osoittaa Höljesin arvostuksen niin tiimien, kuin katsojienkin silmissä. Set Promotionin väreissä kilpailevalle Sami-Matti Trogenille kyseessä oli jo kauden kolmas viikonloppu tällä legendaarisella rallicross-radalla ja uran kolmas RX2 International -luokassa.

Esimakua Trogenin vauhdista saatiin harjoituksissa. Ensimmäisestä radalla käynnistä oli tuloksena neljänneksi nopein aika, mutta toisessa paluu varikolle tapahtui hinausauton avulla, kun autoon iski sähkövika. Varsinainen kilpailu alkoi perjantaina kahdella alkuerällä. Ensimmäisessä Trogen oli loistavassa vauhdissa, karkasi heti lähdöstä sarjajohtajan nenän eteen ja pyyhälsi kärjessä ensimmäisellä kierroksella, kunnes taivas synkkeni.

Kardaani meni poikki ja lohjalaiselle jäi startista luu käteen. Toisessa erässä kohtaloksi koitui periksiantamattomuus, hän ajautui taisteluun kilpakumppanin kanssa hukaten tähän liikaa aikaa. Sijoitus kahden erän jälkeen vasta 23.

– Hieno fiilis kilpailla taas Höljesissä. Porukkaa oli katsomoissa paljon jo perjantaina ja tunnelma korkealla myös varikolla. Ensimmäinen startti onnistui ja olin kärjessä. Ajoin ruotsalaiskuskia karkuun, kunnes meno katkesi kuin seinään. Kardaani meni poikki ja homma oli siinä. Toisessa erässä oli sitten liikaa kolistelua, eikä aika ollut hyvä, Trogen kertasi tapahtumia.

Perjantaina kerättyjen pisteiden mukaan kuljettajat jaettiin lauantain alkueriin ja Trogen näytti osaamistaan kahden voiton edestä. Perjantainen keskeytys kuitenkin kummitteli taustalla ja semifinaalipaikan saalistaminen oli yhden pisteettömän startin vuoksi vaikea tehtävä.

– Sain hyvän lähdön ja voitin, mutta auto tuntui vähän puskevan. Siinä meni muutamia arvokkaita sekunnin osia jotka vaikuttivat kokonaistilanteeseen, joten tiimi teki pieniä parannuksia seuraavaa lähtöä varten. Olin kokonaisajoissa kolmannen alkuerän seitsemäs, eli se meni ihan kohtalaisesti.

– Viimeisen erän lähdössä oli kolistelua, takarengas sai osumaa ja se haittasi ajoa, mutta tulin jälleen ykkösenä ruutulipulle. Aika ei kuitenkaan riittänyt ja se finaalipaikka jäi saamatta. Olin lopulta viidestoista, eikä se tyydytä kun tavoite oli asetettu korkeammalle, Trogen harmitteli.

Trogen kilpailee seuraavan kerran crosskartin Xtreme-luokan SM-sarjan osakilpailussa 8. heinäkuuta Kauhajoella. RX2 International -sarja jatkuu elokuun ensimmäisenä viikonloppuna ja silloin MM-karavaani on siirtynyt Kanadaan.

Teksti: Sami-Matti Trogenin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com