Trogen mukaan e-urheilun kovatasoiseen sarjaan – “Kärkikahinoihin tähdätään”

18.11.2020 / 07:17
Sami-Matti Trogen Williams Esports -tiimin väreissä (Kuva: Tero Turunen).

[ A- ] / [ A+ ]

E-urheilun uusi kovatasoinen formulasarja, VCO ProSIM Series, käynnistyy tänään. Suomalaiskuljettajista mukana nähdään Sami-Matti Trogen, sekä Olli Pahkala.

Uuden VCO ProSIM Series -sarjan järjestäjänä toimii Virtual Competition Organisation. Kyseessä on äärimmäisen kovatasoinen e-urheilun formulasarja, jossa mukana nähdään sellaisia autourheilun huippunimiä maailmalta kuten muun muassa Max Verstappen, Rubens Barrichello, Romain Grosjean, Antonio Felix da Costa, Tony Kanaan, Stoffel Vandoorne, sekä Beitske Visser, joka tänä vuonna voitti naisille tarkoitetun W Series Esports League -sarjan mestaruuden.

Sarjassa kilpailevat niin kansainvälisesti menestyneet kilpakuljettajat, kuin myös maailman parhaat e-urheilun kilpakuljettajat. Sarjaan osallistuvat tiimiparit muodostettiin ranking-tuloksiin perustuneella valintaprosessilla. Legendaarisen Williamsin Formula 1 -tallin Esports-tiimiä edustavan Sami-Matti Trogenin, 18, mukaan sarjaan valitsi argentiinalainen Agustin Canapino, 30.

– Kun kuulimme sarjan julkaisusta, oli melko selvää, että pääsisin mukaan. Isommat tiimit, kuten Williams Esports, saivat valita kuskinsa ja olin onnekas valittu, Trogen sanoo tiedotteessaan.

Trogen ja Canapino ovat aiemminkin kilpailleet e-urheilussa tiimikavereina.

– Heinäkuussa muun muassa voitimme yhdessä merkittävän BMW SIM 120 Cup Esports -kisan. Luottavaisin mielin voidaan siis lähteä tutun kaverin kanssa sarjaan näyttämään taitojamme, Trogen korostaa.

Kahdeksan osakilpailua käsittävä sarja käynnistyy tänään keskiviikkona ja päättyy ensi vuoden puolella, maaliskuun viimeisenä päivänä. Kilpailut ajetaan iRacing -ajosimulaatiopelillä ja kalusto, Dallara Formula 3, on kaikilla kuljettajilla samanlainen, pitäen sisällään identtiset asetukset. Osakilpailuissa ajettavat radat julkaistaan aina kilpailupäivänä, kaksi tuntia ennen kilpailun starttia.

– Sarjan yhdenmukaisuuteen perustuva konsepti on hyvä, sillä se on reilu kaikille, eikä kukaan pääse liikaa treenaamaan etukäteen. Vielä on vaikea sanoa, mihin sijoitutaan vauhdillisesti tässä porukassa, jossa on mukana maailman kovin kärki. Esimerkiksi Verstappen ajaa tosi hyvin niin ”oikeassa elämässä” kuin simulaattoreillakin. Kyllä me kärkikahinoihin tähdätään ja sinne mahdollisuudet pitäisi olla, Trogen uskoo.

Palkintorahaa jaossa on 50 000 Yhdysvaltain dollaria, noin 42 260 euroa. Suomalaiskuljettajista Trogenin lisäksi mukana sarjassa nähdään myös Olli Pahkala, 31, yksi maailman parhaimmista simulaattorikilpailijoista.

– Uskon, että erot tulevat olemaan hyvin pieniä ja että kilpailujen kärkinimet vaihtelevat jatkuvasti sarjan edetessä. Koska autoja on niin paljon lähtöviivalla, odotettavissa on varmasti kolareita jonkun verran, mutta sen näkee sitten kun sarja starttaa, Trogen ennakoi.

 

Sami-Matti Trogen Walkenhorst Motorsport -tiimin väreissä (Kuva: Tero Turunen).

 

“Tämä on minulle suuri unelmien täyttymys”

Aiemmin tänä vuonna Trogen solmi kaksivuotisen sopimuksen saksalaisen Walkenhorst Motorsport -tiimin kanssa, joka kilpailee muun muassa rata-autoilun GT-sarjoissa BMW:n kalustolla.

– Tämä on minulle suuri unelmien täyttymys. Sopimus tarkoittaa isoa muutosta elämääni, sillä tulevat vuodet teen työtä vakituisesti moottoriurheilun parissa, työskennellen huippuammattilaisten kanssa Walkenhorstilla. Olen nyt saavuttanut etuajassa sen mistä olen jo vuosia haaveillut, Trogen hehkutti aiemmin syksyllä sopimuksen julkistamisen aikaan.

Trogen ajoi keväällä testit GT3-autolla Ranskassa ja siitä käynnistyi lohjalaisen nuoren huippulupauksen tie kohti GT-autojen maailmaa. Walkenhurst Motorsportin tiimipäällikkö Niclas Königbauer oli äärimmäisen iloinen saadessaan nuoren suomalaisen rattitaiturin tiimiinsä vuoden 2022 loppuun asti ulottuvalla sopimuksella.

– Sami-Matti on todistanut taitonsa erittäin isoissa kisoissa e-urheilussa useamman kerran ja nyt on aika siirtää painoarvoa takaisin myös oikeaan ajamiseen. Kun Sami-Matti tuli ensimmäisen kerran meille ajamaan, pystyimme heti näkemään hänen hyvän suoritus- ja taitotasonsa, sekä palon autourheilua kohtaan, mikä sopii täydellisesti tiimiimme, Königbauer sanoi.

Trogen kilpaili uuden tiimin väreissä jo syyskuun viimeisenä viikonloppuna Nurburgringin 24 tunnin kilpailussa Saksassa. Walkenhurst Motorsport -tiimi, kuljettajinaan Trogen, Ben Tuck, Tobias Wahl, sekä Jörg Breuer, sijoittui omassa luokassaan neljänneksi. Kestävyyskilpailu ajettiin legendaarisella Nordschleifen 25-kilometrisellä radalla.

– Kisa oli onnistunut, vaikka jännitysnäytelmää tuotti yön rankkasade ja sumu radalla. Ajoin “stintin” yöllä juuri ennen kuin kisa keskeytettiin ja voin sanoa, että oli varmasti vaikein ajovuoro mitä olen elämässäni ajanut. Vauhti oli tosi hyvää ja pariin otteeseen olin nopein GT4-kuski radalla. Kisasta saatiin nyt arvokasta kokemusta ensi vuotta varten ja oli hienoa päästä ajamaan 24 tunnin kisa ihan oikealla radalla, Trogen kommentoi kilpailun jälkeen.

Kaudella 2021 Trogenin tähtäimessä on ajaa 11 kilpailua Nurburgring Langstrecken -sarjassa (NLS) BMW M6 GT3 -autolla, jonka V8 M TwinPower -moottorista kuljettaja saa käskytettäväkseen 585 hevosvoimaa. Lisäksi sopimuksessa on optio syksyllä ajettavan Nurburgringin 24 tunnin kilpailuun osallistumisesta. Trogen tulee jatkamaan myös ensi vuonna kilpailemista e-urheilussa, kuten muun muassa tänään käynnistyvän VCO ProSIM Series -sarjan osakilpailuissa.

– Sopimuksen virallistamisen myötä emme malta odottaa, että pääsemme yhdessä luomaan uraa GT3-luokassa. Olemme ylpeitä, että olemme saaneet vahvan ja lahjakkaan kuljettajan mukaan ja olen varma, että tulemme saavuttamaan hienoja tuloksia, Königbauer uskoo.

VCO ProSIM Series kilpailukalenteri 2020-2021

18.11.2020 – 1. osakilpailu
25.11.2020 – 2. osakilpailu
16.12.2020 – 3. osakilpailu
02.01.2021 – 4. osakilpailu
20.01.2021 – 5. osakilpailu
10.02.2021 – 6. osakilpailu
03.03.2021 – 7. osakilpailu
31.03.2021 – 8. osakilpailu

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Sami-Matti Trogenin kommentit: Tiedote


Facebook kommentit