MOTORSPORT

Trogen suomalaisonnistuja Loheacissa – “Viimeiset kierrokset ihan hulluja”

Hallitseva rallicrossin RX Academy -mestari Sami-Matti Trogen näytti vahvaa osaamistaan Ranskan Loheacissa viime viikonloppuna ajetussa RX2-sarjan osakilpailussa ja ajoi itsensä hienosti palkintopallille ollen kolmas.

Set Promotion -tiimin Sami-Matti Trogen starttasi viikonloppuun vauhdikkaasti jo perjantai-iltana, kun lohjalainen ajoi vapaissa harjoituksissa ensimmäisen jakson toiseksi nopeimman ajan. Vaikka välillä alkuerissä Trogen meinasi jäädä hitaampien kuljettajien taakse jumiin, toivat vahvat ja tasaiset ajat kaikissa lähdöissä hänelle neljännen sijan kokonaistilanteessa. Tämä merkitsi semifinaaliin eturivin lähtöpaikkaa.

– Ensimmäinen alkuerä oli todella hyvä. Pääsin irti lähdössä hyvin ja ajoin toiseksi nopeimman ajan. Toinen alkuerä ei ollut enää niin hyvä ja tuli pari virhettä. Kolmannessa taas ensimmäinen mutka oli täynnä tilanteita, mutta lopulta ensimmäinen päivä toi kolmannen sijan kokonaispisteissä, vauhti oli hyvää koko ajan. Viimeiseen alkuerään lähtöpaikka taas ei ollut niin hyvä ja heti ekassa mutkassa oli epäonnea, kun yritin mennä ulkokautta ja jäinkin neljänneksi, samalla hitaampien kuskien taakse. Kaikesta huolimatta semifinaaliin saatiin hyvä lähtöpaikka, Trogen kertasi alkueriä.

Semifinaalissa Trogen haastoi koko matkan kärjessä ajanutta Ben Philip Gundersenia, mutta ei onnistunut ohituksessa. Toinen sija takasi kuitenkin finaalipaikan. Finaalissa Trogen puski itsensä heti kolmanneksi. Trogen teki erinomaisen strategisen liikkeen jokerikierroksella ja muiden kuljettajien viimeisen kierroksen painostuksesta huolimatta taisteli viimeiseen saakka, ohittaen ruutulipun kolmantena ja nousten ensimmäistä kertaa palkintopallille tällä kaudella.

– Semissä minulla oli hyvä vauhti koko ajan, onnistuin tekemään puhtaita kierroksia, vaikkakaan se ei riittänyt voittoon. Finaaliin startattiin keskirivistä ulkolaidasta, lähtö meni hyvin ja pääsin kolmanneksi. Viimeiset kierrokset olivat ihan hulluja, enkä tiedä mitä tarkalleen ottaen tapahtui. Yritin vain päästä maaliin pitäen asemani ja siinä onnistuin. Aiemmissakin kisoissa “podium” paikka on ollut lähellä, mutta olemme tehneet nyt tosi paljon töitä ja tähän lopputulokseen olen erittäin tyytyväinen, Trogen iloitsi.

Lisävauhtia lohjalaiselle antoi uusi tiimipäällikkö ja “spotteri”, rallicrossin parissa täsmällisenä persoonana tunnettu Ian Davies, joka oli myös tyytyväinen viikonlopun tulokseen.

– Olen tutustunut Sami-Mattiin vähän viimeisen parin vuoden aikana ja hänessä on selkeästi talenttia. Jussi Pinomäki pyysi minua avuksi Ranskan kisaviikonlopuksi ja lähdin mukaan. Ennen viikonloppua ajoimme hyvät testit, jossa autoon tehtiin muutamat muutokset. Pitää sanoa, että Sami-Matti kuunteli ohjeet. Hän on nälkäinen kuljettaja ja sisäistää kaiken hänelle annettavan tiedon ja tarvittavat muutokset. Olemme työskennelleet kovaa. Emme tulleet tänne parhaalla rengassetillä, mutta tavoite oli silti selkeä: täysi keskittyminen, joka kantoi palkintopallille. Viikonloppu on ollut kaiken kaikkiaan todella hyvä, Davies arvosti.

RX2-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan marraskuussa Kapkaupungissa, Etelä-Afrikassa.

Ranskan finaalin tulokset

1) Ben Philip Gundersen (NOR) 3.57,651
2) Oliver Eriksson (SWE) + 0,500
3) Sami-Matti Trogen + 0,730
4) Fraser McConnell (JAM) + 1,624
5) Vasiliy Gryazin (RUS) + 3,395
6) Jesse Kallio + 12,708

Pistetilanne 6/7 osakilpailua

1) Oliver Eriksson (SWE) 163
2) Jesse Kallio 142
3) Ben Philip Gundersen (NOR) 128
4) Fraser McConnell (JAM) 119
5) Sami-Matti Trogen 105
6) Vasiliy Gryazin (RUS) 91

Teksti: Toni Lönnroos, Sami-Matti Trogenin tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com