MOTORSPORT

Trogen tavoittelee lauantaina nousua sarjan pistejohtoon – “Haastetta riittää”

Suomen rallicrosslupaus Sami-Matti Trogen lähtee toiveikkaana Viron rallicross-sarjan kuudenteen osakilpailuun, joka ajetaan tulevana lauantaina Tallinnan lähellä sijaitsevalla Laitse Rallyparkin radalla.

Sami-Matti Trogenilla riittää voitonnälkää, sillä kausi on sujunut vastoinkäymisistä huolimatta jopa odotuksia paremmin.

– Olen sarjan junior 1600 -luokassa nyt toisena ja tavoitteena on nousta ennen viimeistä osakilpailua takaisin johtoon, lohjalainen Trogen kommentoi tiedotteessaan.

Kahdessa edellisessä osakilpailussa Sami-Matilla on ollut epäonnea ja tästä johtuen hän putosi sarjan pisteissä toiseksi vain yhden pisteen päähän sarjaa johtavasta Georg Orrista.

– Kummassakin kilpailussa minulta katkesi alatukivarren nivel ja matka loppui semifinaalissa johtopaikalta.

Olerex Eesti Rallikross sarjaa ajetaan samoilla säännöillä kuin EM-sarjaa ja näin pisteitä kertyi hyvin myös alkueristä vaikka finaali jäikin väliin. Trogen ajoi alkukauden viidestä osakilpailusta neljä, koska Rallycross Challenge Europe -sarjan yksi osakilpailu oli päällekkäin Viron sarjan kanssa. Kilpailut hän ajoi Reinsalu Sport Teamin uudella Ford Ka super 1600-luokan autolla, joka on valmistunut tälle kaudelle ja siinä on tästä syystä ollut hieman ”lastentauteja”, mutta auton kehitystyö on kuitenkin hyvässä vauhdissa.

– Koska minulla jäi European Challenge sarjan kilpailukausi kesken Set Promotion tallissa lisenssiasian takia, ajan nyt Viron rallicross-sarjan kaksi viimeistä osakilpailua kyseisen tallin jo tutuksi tulleella Renault Twingolla.

Kovaa vääntöä on tiedossa, sillä kilpailussa ajaa useita kokeneita EM-sarjan kuljettajia kuten mm. Skoda Fabialla Janno Ligur ja Citroen C2:sta luotsaava Siim Saluri.

– Olen tällä kaudella pystynyt taistelemaan myös heitä vastaan, mutta helpolla ei tule mitään sillä he ovat todella nopeita kuljettajia. Haastetta riittää, Trogen pohtii tulevaa.

Kilpailut alkavat harjoituksilla lauantaina kello 8.00 ja ensimmäiset alkuerät starttaavat kello 10.00.

Lue myös! FIA otti rallicross-lupaus Sami-Matti Trogenilta lisenssin pois: ”Olen pahoillani” (19.7.2016)

Lähde: Sami-Matti Trogenin tiedote
Kuva: Jari Hotti @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com