MOTORSPORT

Trogenilla värikäs viikonloppu Navarran auringon alla – “Tuomaristo pyysi puheille”

Espanjan F4–sarjan toinen osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna aurinkoisessa Navarrassa. Sami-Matti Trogen oli asettanut tavoitteekseen nousta palkintokorokkeelle, mutta tällä kertaa tavoite jäi saavuttamatta. Lohjalainen oli alkuun pettynyt suoritukseensa, mutta sunnuntaina alkoi jo hymy löytyä. Kilpailuviikonloppu tarjosi kuitenkin jännittäviä hetkiä ja oppia tulevaisuuteen.

Perjantaina Navarrassa ajettiin testiä ja lauantaina oli ohjelmassa ensimmäinen aika-ajo. Trogenin sijoitus oli 12.

– Tässä sarjassa auton säätäminen on sallittu ja näytti, että säädöt onnistuivat ja testipäivän aikana vauhti oli ihan hyvää. Vapaissa harjoituksissa ja aika-ajossa tuntui ettei auton balanssi ollutkaan niin hyvä, enkä pystynyt painamaan jarrua riittävästi mutkiin tultaessa. Tehdään tiimin kanssa kisaan muutoksia ja toivotaan että ajaminen siitä paranee. Säätäminen ei ole aivan helppoa, mutta mielenkiintoista. Saan koko ajan myös siitä lisää tärkeää kokemusta, eiköhän se loppukaudesta ole jo näpeissä, Trogen kertoo tiedotteessaan.

Lauantaina edessä oli ensimmäinen kilpailulähtö. Maalissa Trogenin sijoitus oli seitsemäs.

– Vaikea päivä. Kisaan olen suht’ tyytyväinen. Tuntuma autoon oli huono ja kisassa tajusin, että auton jarrut eivät olleet normaalit. Jouduin painamaan jarrupoljinta kaikin voimin. eikä sekään tuntunut riittävän. Olin aika puhki, kun pääsin jalka tutisten maaliin.

Sunnuntain ensimmäisen startin lähtöpaikka oli kuten lauantainakin, 12. Kilpailusta tuli upea Suomi-Espanja-maaottelu.

– Sain hyvän lähdön ja ensimmäisillä kierroksilla onnistuin muutamassa ohituksessa. Sen jälkeen sain tehdä kunnolla hommia takana tulevan tosi nopean Guillem Pujeun kanssa, se taistelu kesti maaliin asti. Espanjalainen hiillosti koko ajan, yhteen mutkaan tultaessa katsoin, että saan paremman linjan kun päästän Pujeun ohi. Annoin mennä ja kuittasin heti seuraavassa. Temppu onnistui ja tuli aivan huikea fiilis. Ruutulipulla oltiin peräkkäin ja sain kuin sainkin pidettyä hänet takanaan. Hiki tuli, mutta vitsi että oli mahtavaa, kahdeksanneksi sijoittunut Trogen hehkutti.

Kilpailun jälkeen kuljettajat saivat hetken hengähtää, nauttia lounaasta ja keskittyä edessä olevaan viikonlopun toiseen aika-ajoon.

– Otin rennosti. Nostin väsyneet jalat penkille, kävin mielessäni rataa läpi ja samalla suunniteltiin taktiikkaa aika-ajoon.

Trogenin lähtöpaikaksi tuli kahdeksas ruutu, mikä ei täysin tyydyttänyt. Kilpailussa nousu viidenneksi sai omaa ajoaan kriittisesti tarkkailevalta Trogenilta synninpäästön.

– Odotin vähän parempaa tulosta aika-ajosta, mutta ei tuokaan ihan huono paikka ollut startata. Kisa meni sitten aika liukkaasti, ohituksissa ei ollut suuria vaikeuksia. Mutta yhteenvetona viikonloppu oli hankala. Rata Navarrassa kuten muuallakin on jaettu sektoreihin ja ensimmäinen sektori oli minulle vaikein. Ykkösmutkan jarrutus ei vaan millään onnistunut. En saanut oikein hyvää kokonaista kierrosta aika-ajoissa. Osa radasta meni hienosti ja osa ei, se vähän jäi kaivamaan mieltä.

Viimeisen startin jälkeen, pölyn jo laskeuduttua Navarrassa, kuului vielä kummia.

– Tuomaristo pyysi puheille. Ihmettelin mistä tämä kunnia, mutta asia selvisi aika pian. Lähdössä oli vähän tiukempaa ja osuin mielestäni hipaisten toiseen autoon tiukassa kaarteessa. Siitä lätkäistiin sanktio, joka oli 25 sekuntia, joten romahdin tuloksissa viimeiseksi. Ei voinut oikein sanoin kuvailla miltä siinä vaiheessa tuntui. Mutta nielen tämän ja katson kohti seuraavaa kisaa, joka ajetaan yhdellä suosikkiradoistani Barcelonassa. Hyvä maku jäi siitä. että kisoissa pystyin nousemaan ja ne menivät hyvin. Viimeisen kisan sijoitukseen radalla olen jo ihan tyytyväinen, Trogen päätti.

Espanjan F4-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan 16.-17. syyskuuta Barcelonan radalla.

Teksti ja kuva: Sami-Matti Trogenin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com