MOTORSPORT

Tuleeko Nikara ja korjaa Tahkolta koko potin? – “Täysillä mennään loppuun asti”

Koko lauantain ajan jatkunut Tahkorallin tiukka voittotaistelu huipentuu kahteen viimeiseen erikoiskokeeseen, joille kärkikaksikko Juha Salo ja Teemu Asunmaa lähtee 1,7 sekunnin sisällä toisistaan. Kolmantena ajava Jarkko Nikara on jäänyt kärjestä 5,9 sekuntia ja omaa edelleen “mustana hevosena” täydet mahdollisuudet nousta toden teolla mukaan taistelemaan voitosta.

Rallin ensimmäisen huoltotauon jälkeen Jarkko Nikara oli kolmannella erikoiskokeella viidenneksi nopein ja eroa pohja-ajan ajaneeseen Teemu Asunmaahan nähden tuli 3,1 sekuntia.

– Kolmosen tiesin, että siinä jäädään, kun se on pienempää tietä. Vähän oli tiet jo pehmentynyt, niin tällä raskaammalla autolla sen arvasi, että jäädään, Nikara kommentoi.

Neljännellä erikoiskokeella sijoitus oli kolmas ja eroa kärkeen kertyi tasan sekunti, vaikka kuljettaja itse odottikin jopa vieläkin parempaa aikaa ja sijoitusta.

– Nelosella, kovavauhtista isoa tietä, tuntui, että tuli niin hemmetin hyvin. Ajattelin, että oltaisiin hieman saatu puristettua eroa pois, mutta vielä sekunti tuli lisää. Siinä ei ollut kuin pari paikkaa missä olisi voinut hieman parantaa. Ei vaan pysty kovempaa tulemaan, alkaa menemään linjalta pois muuten, Nikara pohti.

Yleiskilpailun kärjessä ajavaan Juha Saloon nähden Nikaran ero on 5,9 sekuntia ja toisella sijalla oleva Asunmaa on puolestaan 4,2 sekuntia edellä. Ensimmäisellä huoltotauolla Nikara vielä pohti, että sijoitus kolmen parhaan joukossa olisi hyvä saavutus alkukauden kahden neljännen sijan jälkeen, mutta kun neljäntenä oleva Marko Mänty on jäänyt tässä vaiheessa rallia jo 11,9 sekunnin päähän, niin löysäisikö Nikara tässä vaiheessa ja ajaisi kolmannen sijan, vai vieläkö voittotaistelu houkuttaa pistämään aivan kaikki peliin?

– Ei pysty kyllä yhtään löysäämään, pakko mennä vaan! On siellä vielä hyviä, kovavauhtisia osuuksia meille. Täysillä mennään loppuun asti. Katsotaan sitten missä ollaan maalissa, Nikara pohti varsin arvoituksellisesti ja lisäsi vielä, että viiden sekunnin johtomarginaalin menettämiseen ei isoa virhettä tarvitse tehdä.

“Tää on hauskaa!”

Asunmaa kellotti nopeimman ajan sekä kolmannelle, että neljännelle erikoiskokeelle ja kavensi Salon johtomarginaalin alle kahteen sekuntiin ennen kahta viimeistä erikoiskoetta.

– No joo, vähän paremmin meni, mutta ei ihan sellaista mitä pitäisi. En tiedä onko tämä nyt sitten koko ajan selittelyä, Asunmaa naurahti, onhan alavutelainen ollut varsin kriittinen omia ajosuorituksiaan kohtaan lähes koko rallin ajan.

Ja vaikka Asunmaa kriittinen itseään kohtaan onkin ollut, niin koko rallin ajan on hän ollut mukana voittotaistelussa ja metsästämässä tosissaan kauden kolmatta täyttä pistepottia SM1-luokasta.

– Eihän tuossa isoja eroja ole. Pitää koittaa kiristää, että pääsisi Juhan edelle. Kaikkemme tottakai yritetään, Asunmaa vakuutti.

Tunturirallissa tammikuussa Salo hävisi kaksintaistelun Asunmaata vastaan viimeisillä erikoiskokeilla, mutta Mikkelissä vauhti ei riittänyt voittotaisteluun. Nyt tilanne on jälleen sama kuin Tunturirallissa, Salo kärjessä ja Asunmaa takaa-ajajana toisella sijalla.

– Tää on hauskaa! Pitää oikein miettiä mistä sitä eroa saisi lisää, kun puhutaan sekunninkymmenyksistä tällä hetkellä. Kaikki pitää onnistua. Pitää ottaa hyvät askelmerkit ja antaa palaa vaan, hyväntuulinen Salo hymyili neljännen erikoiskokeen jälkeen.

SM2-luokassa Janne Erosen johtomarginaali toisena olevaan Eerik Pietariseen nähden on 30,7 sekuntia. Ville Hautamäki kolmannella sijalla on jäänyt puolestaan Pietarisesta tasan kaksi sekuntia. SM3-luokan kärkitrion muodostavat Taisko Lario, Emil Lindholm (+ 0,3), sekä Miika Hokkanen (+ 10,3). SM4-luokassa Esa Ruotsalaisella on yli puolen minuutin johto toisena olevaan Heikki Koski-Lammeen nähden.

Yleiskilpailun tilanne 4/6 ek:n jälkeen

1) Juha Salo (Peugeot) 28.36,4
2) Teemu Asunmaa (Skoda) + 1,7
3) Jarkko Nikara (Subaru) + 5,9
4) Marko Mänty (Skoda) + 17,8
5) Jesse Turunen (Hyundai) + 27,8
6) Rajhi Al (Ford) + 46,1
7) Janne Eronen (Mitsubishi) + 1.02,5
8) Mikko Lehessaari (Skoda) + 1.11,0
9) Tomi Tukiainen (Ford) + 1.18,2
10) Eerik Pietarinen (Mitsubishi) + 1.33,2

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com