MOTORSPORT

Tunturin voittaja debytoi Ruotsissa – “Pitää ajaa kovaa”

Kaksi viikkoa sitten Arctic Lapland Rallysta Toyotan GR Yaris Rally2 -auton ensimmäisen luokittelun jälkeisen voiton napannut Mikko Heikkilä lähtee Ruotsin MM-ralliin kirittämään WRC2-luokan huippuja.

Tuoreet Arctic Lapland Rallyn voittajat Mikko Heikkilä sekä kartanlukija Kristian Temonen lähtevät haastamaan rallin MM-sarjan WRC2-luokan huippuja tulevana viikonloppuna Ruotsin MM-rallissa.

Autokunta hakee Uumajan ympäristössä ajettavasta talvirallista positiivista alkua kansainväliselle kaudelleen. TGS Motorsportin kalustolla ja kilpailunumerolla 26 kilpailevalle Heikkilälle Ruotsin MM-ralli on ensimmäinen laatuaan.

– Onhan se hienoa ajaa ensimmäistä kertaa Ruotsin MM-rallissa. Erityiskiitos TGS:lle sekä yhteistyökumppaneilleni tämän reissun mahdollistamisesta; alun perin ei suunniteltu Tunturia ja Ruotsia kalenteriin ollenkaan. On mukavaa päästä avaamaan kansainvälinen rallikautemme näinkin lähellä kotimaata, Heikkilä kiittelee tiedotteessaan.

Kilpailuviikkoa edeltävänä sunnuntaina Tunturin voittaja-autoa testanneen Heikkilän valmistautuminen jäi toivottua lyhyemmäksi. Tunturista kuitenkin saadut runsaat kilometrit pitävät nurmijärveläisen iskussa ennen MM-sarjan toista osakilpailua.

– Suunnitelmissa oli korjata Tunturissa vaivanneita säätöjä omaan käteeni sopivammaksi, mutta valitettavasti testit jäivät meistä riippumattomista syistä todella lyhyiksi. Toivottavasti se ei vaikuta liiaksi ajoomme. Samalla taktiikalla lähdetään Ruotsiin kuin muihinkin kilpailuihin; mahdollisimman kovaa hulluttelematta. Taso on täällä luonnollisesti korkea, joten alusta asti pitää ajaa kovaa, Heikkilä taustoittaa.

Uumajan alueelle kaksi vuotta sitten siirtyneen Ruotsin MM-rallin reitti on Heikkilän mieleen, vaikka luonnollisesti eroavaisuuksia Rovaniemen pikataipaleisiin löytyy. 

– Ruotsin erikoiskokeet vaikuttavat oikein mukavilta. Luonteeltaan ne ovat vähän saman tyyppisiä kuin Tunturissa; ehkä vähän selkeämpiä mutta yhtä teknisiä.

Suurin ero on kuitenkin MM-sarjan sääntöjen määräämät renkaat, joiden ominaisuudet eroavat niin kotimaan kuin EM-sarjankin sallimista renkaista.

– Ero kotimaan ja MM:n renkaissa on aika suuri. SM-sarjassa saa käyttää niin sanottuja pitkiä, jopa 9 millimetriä pitkiä piikkejä sekä voitokkaaksi todettuja Michelinin renkaita. MM-sarjassa rengastoimittajia on vain yksi, ja täällä ajetaan seitsemän millin nastoilla. Erityisesti irtolumella on eroja pidon puolesta. Toki renkaat ovat täällä samat kaikille, joten kyseessä on enimmäkseen tottumiskysymys, Heikkilä vertaa.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com