Tunturirallin lauantaille luvassa huikea henkien ja rengasvalmistajien taistelu

15.1.2021 / 20:38
Emil Lindholm ja Mikael Korhonen (Kuva: Merita Mäkinen).

[ A- ] / [ A+ ]

Mikäli lauantaina ei ihmeitä tapahdu, tullaan rallin SM-sarjan kauden avausosakilpailussa Tunturirallissa SM1-luokan voittotaistelu käymään kolmen kuljettajan ja kolmen rengasvalmistajan välillä.

Teemu Asunmaa, Emil Lindholm ja Juha Salo. Siinä SM1-luokan kolmen kärki Tunturirallissa perjantain jälkeen. Se mikä näitä kaikkia kolmea kuljettajaa yhdistää, on ainakin sama automerkki ja malli, eli Skoda Fabia Rally2 Evo. Jokainen näistä kolmesta kuljettajasta on myös juhlinut voittoa Tunturirallissa, Salo kuusi kertaa, Asunmaa kahdesti ja Lindholm kerran.

Sanomattakin on selvää, että yksikään näistä kolmesta kuljettajasta ei näistä lähtökohdista lauantain erikoiskokeille startatessa tyydy jäännöispisteisiin, vaan jokaisella heistä voitontahto on äärimmäisen kova. Mielenkiintoinen tekijä tässä “kolmen kaupassa” on myös se, että niin Asunmaa, Lindholm, kuin Salokin kilpailee eri rengasmerkillä. Tälläistä tilannetta voittotaistelun osalta ei olla rallin SM-sarjan kuninkuusluokassa aiemmin nähty.

– Uusi rengasversio osoittautui erinomaiseksi. Kun saadaan kaikki vielä kohdilleen ja totuttua renkaaseen, niin varmasti toimivat vielä viimeisenkin päälle. On ollut mielenkiintoista ajaa kilpaa vihdoin, kun kehitystyötä on tehty monta vuotta, Pirellin täysin uusilla talvirenkailla kilpaileva ja Tunturirallia 4,6 sekunnin turvin perjantain jälkeen johtava Asunmaa kommentoi perjantain urakan jälkeen.

Pirelli, yksi menestyneimmistä rengasmerkeistä autourheilussa kautta aikojen, toi Tunturiralliin R5-autoille kehitetyn täysin uudenlaisen talvirenkaan, jolla Asunmaa nyt siis kilpailee. Lindholmin autossa puolestaan on intialaisen MRF:n renkaat. MRF aloitti Euroopan valloituksensa viime vuonna ja monet varmasti muistavat Joensuun SM-rallin viime vuoden talvella, kun Craig Breen sai kunnian ajaa kyseisen rengasmerkin historian ensimmäisen talvirallin.

 

Juha Salo starttaa Tunturirallin lauantaihin SM1-luokan kolmannelta sijalta (Kuva: Taneli Niinimäki).

 

 

“Otollinen tilanne ja hyvä sellainen”

Tuon Joensuun SM-rallin jälkeen Lindholm liittyi mukaan MRF:n tiimiin testikuljettajaksi, ajaen kyseisen rengasmerkin väreissä ja renkailla muun muassa EM-sarjan osakilpailuja. Tänä vuonna MRF lähti ensimmäistä kertaa mukaan rallin SM-sarjaan ja Lindholmin Tunturirallissa perjantain kolmannella erikoiskokeella ajama pohja-aika oli MRF:lle ensimmäinen Suomessa.

– Pohja-aikamme oli MRF:lle ja meille tietysti hieno asia. Todistettavasti renkaamme toimi pakkasessa ja äärioloissa hienosti. Meillä on tähän kauteen uusi kombinaatio ja uusi rengas alla, niin tarkoituksemme olikin ajaa niin, että mitä tutummaksi rengas tulee, niin sitä mukaa nostetaan vauhtia, Lindholm taustoitti.

Viime vuonna Lindholm menetti Tunturirallissa SM1-luokan voiton kilpailun viimeisellä erikoiskokeella sattuneen ulosajon seurauksena. Espoolainen GRX-tiimin kuljettaja starttasi viimeiselle erikoiskokeelle puolen minuutin johtoasemassa toisena olleeseen Asunmaahan nähden, mutta maalissa sijoitus oli lopulta kolmas. Lindholm oli perjantain jälkeen vakuuttunut siitä, että pystyy nousemaan lauantaina Asunmaan ohi ja voittoon.

– Vajaa viisi sekuntia olisi kirittävää ja matkaa on vielä aika paljon. Otollinen tilanne ja hyvä sellainen. Kemijärven suunnalla on vähemmän lunta ja se sopii meille. Tänään käytimme kuutta rengasta ja säästimme huomiseksi kahdeksan uutta rengasta. Uskon, että huomisen pätkät sopivat meille tämän päiväistä paremmin. Taistelu jatkuu, Lindholm korosti.

Salo kellotti perjantain ensimmäiselle erikoiskokeelle pohja-ajan, mutta toisella ja kolmannella erikoiskokeella erilaiset ongelmat pudottivat karkkilalaisen Michelin-kuljettajan kolmanneksi. Toisella erikoiskokeella Salon auton lisävalojen johtoliitin irtosi, kun taas kolmannen erikoiskokeen startissa sammui auto.

– Johtoliitin irtosi, jonka jälkeen näkyvyys eteenpäin ei ollut kovin häävi, kun lisäpitkät olivat pois pelistä. Ei kovin kauas horisonttiin katseltu. Oli ikävä ajaa, mutta siitä selvittiin. Päivän viimeisellä ek:lla söhläsin itse lähdössä sammuttamalla auton lähtöviivalle. Sen jälkeen meni yliyrittämiseksi ja ajorytmi katosi hetkeksi. Näiden tilanteiden jälkeen olisin voinut olla vielä enemmänkin kärkeä perässä, Salo muistutti.

Asunmaa metsästää lauantaina kolmansia poronsarviaan, Lindholm toisia ja Salo jo seitsemänsiä. Tunturirallissa kun perinteisesti kilpailun pääluokan voittajakuljettaja ja -kartanlukija palkitaan kyseisellä erikoispalkinnolla.

– Nukutaan yö hyvin ja jatketaan taistelua. Lähtökohdat huomiseen ovat hyvät. Tapahtumat huomioon ottaen olen tyytyväinen vauhtiimme. Omissa käsissä tämä taistelu on. Pidetään lystiä ja vedetään niin paljon kun osataan, Salo päätti.

Tunturiralli jatkuu lauantaina. Toisen ja samalla viimeisen kilpailupäivän avauserikoiskoe käynnistyy kello 9.33.

Lauantain 16.1. aikataulu

09.33 – EK4 Siikakämä (42,64 km / EK6)
13.44 – EK5 Heinunkierto (24,95 km / EK8)
15.07 – EK6 Sarriojärvi (32,48 km / EK9)
16.40 – EK7 Ristilampi (31,51 km / EK10)

Erikoiskokeen pituuden jälkeen alkuperäinen numerointi ennen peruutuksia

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet

 

Asunmaa ensimmäistä kertaa perjantain isäntä – “Ei täysin puhdas päivä”


Facebook kommentit