Tunturirallissa edessä huikea finaali: Asunmaan ja Lindholmin ero 0,1 sekuntia!

15.1.2022 / 17:10
Teemu Asunmaa johtaa Tunturirallia, kun ajamatta on vielä yksi erikoiskoe (Kuva: Taneli Niinimäki / AKK).

[ A- ] / [ A+ ]

57. kerran ajettava legendaarinen Tunturiralli tarjoaa tänä vuonna yleiskilpailun voiton osalta kaikkien aikojen tiukimman taistelun.

Kun rallin SM-sarjan kauden avausosakilpailua, Tunturirallia Rovaniemellä, oli ajamatta kolme erikoiskoetta, oli SM1-luokan hallitseva Suomen mestari Emil Lindholm repäissyt luokassa, sekä yleiskilpailussa 28,2 sekunnin johtoaseman toisena olleeseen Teemu Asunmaahan nähden. Lähes puolen minuutin johtomarginaali missä tahansa muussa rallissa on ajamalla yleensä aina jo lähes varma voitto, mutta Tunturiralli tunnetusti on aivan oma maailmansa.

Kahdeksannella erikoiskokeella, Heinunkierrossa, Lindholm otti autoineen osumaa porojen ja hangen kanssa, ja hävisi hurjan pohja-ajan ajaneelle Asunmaalle 21,7 sekuntia. Kun myös yhdeksäs erikoiskoe, Sarriojärvi, toi Asunmaalle pohja-ajan ja Lindholm hävisi nyt 6,6 sekuntia, nousi Asunmaa ensimmäistä kertaa tämänvuotisessa Tunturirallissa johtoon. Ero tosin on se pienin mahdollinen, eli vain 0,1 sekuntia!

Taistelu kolmannesta sijasta Egon Kaurin ja Mikko Heikkilän välillä on kääntymässä virolaisen eduksi, Kaurin ohitettua Heikkilä kahdeksannella erikoiskokeella. Kaksikon välinen ero ennen viimeistä erikoiskoetta on 23,4 sekuntia. Yleiskilpailun ja SM1-luokan kärkiviisikossa erot ovat kärkikaksikkoa lukuunottamatta sen verran suuret, että ilman ajovirheitä tai auton tekniikkamurheita sijoitukset vaikuttavat jo kiveen hakatuilta.

Kilpailun viimeinen erikoiskoe, 31,51 kilometriä pitkä Ristilampi, käynnistyy kello 17.55. Tapahtumia voi seurata suorana lähetyksenä Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavan kautta.

Yleiskilpailun tilanne 9/10 ek:n jälkeen

1) Teemu Asunmaa-Ville Mannisenmäki FIN/FIN (Skoda Fabia Rally2 Evo) 1.38.35,6
2) Emil Lindholm-Reeta Hämäläinen FIN/FIN (Skoda Fabia Rally2 Evo) + 0,1
3) Egon Kaur-Silver Simm EST/EST (Volkswagen Polo GTI R5) + 1.04,3
4) Mikko Heikkilä-Samu Vaaleri FIN/FIN (Skoda Fabia Rally2 Evo) + 1.27,7
5) Aleksi Röyhkiö-Antti Haapala FIN/FIN (Volkswagen Polo GTI R5) + 3.01,7
6) Anssi Rytkönen-Juho-Ville Koskela FIN/FIN (Skoda Fabia R5) + 4.19,3

Asunmaan keskinopeus: 117,0 km/h
Pohja-ajat: Lindholm 4, Asunmaa 2, Kaur 1, Pietarinen 1, Salo 1

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit