MOTORSPORT

Tuohino perusti tiimin, yhteistyö M-Sportin kanssa tiivistä – “Ainutlaatuinen projekti”

Kokenut rallikuljettaja Janne Tuohino yllätti ilmoittautumalla helmikuussa ajettavaan Ruotsin MM-ralliin Fordin WRC-autolla. Nyt Tuohinon projektista saatiin lisätietoa uuden JanPro Racing -tiimin tiedotteen myötä.

JanPro Racing on Janne Tuohinon, 43, perustama uusi rallitiimi, joka avaa kilpailutoimintansa helmikuussa ajettavalla Ruotsin MM-rallilla. Tuohino yhdessä kartanlukijansa Mikko Markkulan, 38, kanssa kilpailee Ruotsin lumella Fordin uuden karhealla WRC-autolla, jonka JanPro Racing tilasi M-Sportilta. Ruotsin MM-rallin jälkeen kyseinen auto on tarjolla vuokralle mihin tahansa ralliin maailmassa, joten näiltä osin Tuohinon tiimi tekee rallihistoriaa.

– Ajatus omasta tiimistä on pyörinyt koko aktiiviurani jälkeen ja nyt kun sellainen tilaisuus avautui, niin päätin tarttua tilaisuuteen ja näin JanPro Racing on ensimmäinen yksityinen tiimi maailmassa, joka vuokraa modernia WRC-autoa, Tuohino sanoo tiiminsä tiedotteessa.

– Tammikuun lopulla M-Sportin tehtaalta valmistuva Ford Fiesta RS WRC on Ruotsin MM-rallin jälkeen vuokrattavissa kuljettajan toiveiden mukaisella paketilla hänen omat tavoitteensa huomioiden. JanPro Racing tekee tiivistä yhteistyötä M-Sportin kanssa ollen MM-ralleissa tehdastiimin huoltoalueella. Muissa kilpailuissa tiimin oma henkilökunta pitää huolen autosta ja asiakkaan toiveista. Tämä on siis ainutlaatuinen projekti koko maailmassa, Tuohino korostaa.

Tuohino on kokenut ralliammattilainen, joka voitti ison A-ryhmän Suomen mestaruuden vuonna 2001. Seuraavana vuonna Tuohino sijoittui junioreiden MM-sarjassa kolmanneksi ja yhteensä oululainen on esiintynyt vuosina 1996-2018 48 MM-rallissa. Paras yksittäinen kilpailusijoitus on vuoden 2004 Ruotsin MM-rallin neljäs sija, joka tuli Ford Focus RS WRC03 -auton ratissa. Vuosina 2010 ja 2011 Tuohino kilpaili rallin MM-sarjassa oman JanPro-tiiminsä väreissä.

– Haluan itse nykypäivän WRC-autolla tehdä yhden osakilpailun mittaisen paluun MM-sarjaan, jonka jälkeen siirryn operoimaan JanPro Racingia. Ralliurani aikana olen yhteensä yhdeksän kertaa Ruotsin MM-rallissa kilpaillut ja sarjan ainoasta kokonaan lumella ajattavasta osakilpailusta olen aina kovasti pitänyt ja siellä myös mukavasti menestynyt, Tuohino korostaa.

– Lisäksi kun automme on vuoden 2019 sääntöjen mukainen ja siten parhain mahdollinen saatavilla oleva auto, niin lähtökohdat kilpailuun ovat erinomaiset. Ensimmäiset testikilometrit tulen JanPro Racingin uudella autolla ajamaan kilpailua edeltävällä viikolla, jonka jälkeen on helpompia puhua kilpailukohtaisesta tavoitteesta, Tuohino päätti.

Ruotsin MM-ralli käynnistyy torstaina 14. helmikuuta.

Janne Tuohino Ruotsin MM-rallissa 2000-2018

2000 – Toyota Corolla WRC, yleiskilpailun 15.
2001 – Toyota Corolla WRC, yleiskilpailun 11.
2002 – Ford Focus RS WRC01, yleiskilpailun 7.
2003 – Ford Focus RS WRC02, yleiskilpailun 17.
2004 – Ford Focus RS WRC03, yleiskilpailun 4.
2005 – Skoda Fabia WRC, keskeytys
2006 – Citroen Xsara WRC, yleiskilpailun 10.
2010 – Ford Fiesta S2000, yleiskilpailun 12. ja SWRC:ssä 2.
2018 – Skoda Fabia R5, yleiskilpailun 16. ja WRC2:ssa 5.

Lue myös! Viisi suomalaista WRC-autolla Ruotsin MM-rallissa! Tuohino hyppää Fordin rattiin (15.1.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com