MOTORSPORT

Tuomas Pöntinen ajoi V1600-suomenmestariksi

Vakioautojen V1600-luokan SM-ratasarjan uusi Suomen mestari on 16-vuotias Mad-Croc Racing Mäkisen Tuomas Pöntinen.

Kauden viimeisessä rata-autoilun SM-osakilpailussa Hämeenlinnan Ahvenistolla Pöntinen varmisti mestaruutensa lauantailta sunnuntaille siirtyneessä viikonlopun ensimmäisessä SM-startissa.

Sateen jälkeen kuivuneella radalla ajetut aika-ajot eivät onnistuneet Pöntiseltä tai Mäkiseltä suunnitelmien mukaisesti. Molempien Minit olivat säädetty sadekelille ja lisäksi kuljettajat ylittivät aika-ajossa maalilinjan ensimmäisten joukossa, kun vielä aika-ajokierroksella olleet pystyivät parantamaan kuivuneella radalla merkittävästi kierrosaikaansa. Pöntinen starttasi kilpailuun ruudusta seitsemän ja Mäkinen ruudusta yhdeksän.

Päivän ensimmäisessä SM-lähdössä Pöntinen ajoi mestaruudesta ja myös onnistui siinä. SM-pisteistä ajavien joukossa nuorelle seinäjokiselle olisi riittänyt kuudes sija, mutta Pöntinen ajoi lähdössä sijalle seitsemän, joka tiesi kolmanneksi korkeimpia pisteitä ja mestaruutta.

Emma Mäkisen kilpailua hidasti mystinen vika, joka neljän kierroksen ajan pudotti reilulla kahdella sekunnilla kierrosaikoja, mutta katosi kisan edetessä yhtä nopeasti kuin oli ilmaantunutkin.

Ahveniston finaalilähdöissä mestari Tuomas Pöntinen ajoi sijat 7 ja 4, kun Emma Mäkinen sijoittui kahdesti sijalle 8.Ekassa startissa en päässyt edellä ajavista ohi, mutta en myöskään päästänyt ketään ohitseni. Kyllä kisa oli enemmän mestaruuden varmistamista kun yksittäisen sijoituksen ajamista. Tuli ajettua hyvin säästeliäästi kilpaa ja kannatti: mestaruus maistuu todella hyvältä, Tuomas Pöntinen iloitsi.

– Kun mestaruus varmistui heti ensimmäisessä lähdössä niin toiseen starttiin pääsin ajamaan vapautuneemmin ja rennommin, ja kisa meni myös hyvin. Kauteen lähdettäessä tavoite oli voittaa mestaruus ja kun sen saavutin niin tyytyväinen pitää olla. Isot kiitokset koko kaudesta tiimille ja yhteistyökumppaneille. Ilman heitä mestaruus olisi jäänyt ajamatta. Kun ikää on vasta 16-vuotta niin ajattelin juhlia mestaruutta keittämällä hyvät kahvit.

– Vakioautojen V1600-luokan Suomen mestaruus on yksi tärkeä askel urallani eteenpäin. Haaveissani olisi kansainväliset radat ja luokat, jotka kiinnostaisivat kovasti. Eteenpäin pyritään menemään ja sen eteen tässä syksyllä taas töitä tehdään.

Emma Mäkinen kommentoi päätöskisaa ja koko kautta seuraavasti.

– Ensimmäisessä lähdössä sain hyvän startin ja nousin lähtösuoralla pari sijaa. Kisan puolivälissä kierrosaikana putosivat yhtäkkiä reilulla kahdella sekunnilla ja kolme autoa pääsi ohitseni. Vika korjaantui lopulta itsestään. Ajoni oli ihan OK koko kisan ajan, mutta en tiedä, miksi vauhtini hyytyi kesken kisan muutaman kierroksen ajaksi.

– Toiseen starttiin lähdin kaukaa takaa kolmanneksi viimeisestä ruudusta. Startti onnistui hyvin. Kun pääsin nousemaan pari sijaa, kärki oli karannut jo kauaksi. Ohitusten jälkeen ajoin käytännössä koko kisan yksin: eteen oli matkaa, kuten taaksekin.

– Kausi sujui kokonaisuudessaan ihan hyvin. Oppia tuli taas kuten myös se ensimmäinen voittokin. Tuli koettua, että asiat menevät joskus todella hyvin ja toisaalta joskus myös tosi huonostikin. Ensi vuonna olisi tarkoitus jatkaa ajamista. Missä luokassa tai jopa missä maassa, se on vielä auki. Kansainväliset luokat ja sarjat kiinnostavat kovasti.

Lähde: Mad-Croc Racingin

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com