Tuomas Tujulan tiimi tuskaili lisäpainojen kanssa – “Kärkivauhtiin ei ollut asiaa”

23.7.2020 / 08:30
Tuomas Tujula kilpailee Italiassa Lamborghinilla (Kuva: ACI Sport).

[ A- ] / [ A+ ]

Italian Super GT Cup -sarjan mestaruuden vuonna 2017 voittanut Tuomas Tujula kilpailee tänä vuonna VSR-tiimin väreissä Italian Super GT -sarjassa, jonka kauden avausosakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Mugellossa.

Tuomas Tujula, 23, yhdessä tanskalaisen Frederick Schandorffin, sekä alankomaalaisen Danny Kroesin kanssa toivat VSR-tiimin (Vicenzo Sospiri Racing) Lamborghini Huracan GT3 Evo -auton sunnuntaina ajetussa kilpailussa ruutulipulle kolmen tunnin urakoinnin jälkeen sijalla viisi. Eroa kärkeen ja voittoon ajaneeseen Italian Audi Sport -tiimiin kertyi reilut 36 sekuntia.

– Omaan tekemiseeni olen tyytyväinen. Olin koko viikonlopun ajan nopein Lamborghini-kuljettaja. Tämä oli myös urani ensimmäinen kuivalla kelillä ajettu endurance-kilpailuni. Kyytini oli koko viikonlopun ajan hyvää, sillä kilpailussa oli mukana myös Lamborghinin tehdaskuljettaja (Giovanne) Venturi, VSR-tiimistä nopeimman kierrosajan kilpailussa ajanut ja kolmikosta viimeisen ajovuoron hoitanut Tujula kommentoi kilpailun jälkeen tiedotteessaan.

Lauantain aika-ajoissa Audit ja BMW:t olivat omaa luokkaansa. Tujulan autokunnassa kuljettajat kellottivat omat parhaat aika-ajokierroksensa reilun 0,2 sekunnin sisälle toisistaan. Kun tulosluettelo oli valmis, löysivät Tujula, Schandorff, sekä Kroes itsensä lähtöruudusta numero kuusi. Aika-ajoissa tiimin kaikkien kuljettajien ajat lasketaan yhteen ja kokonaisaika ratkaisee sijoituksen.

– Oma aika-ajosuoritus lähti haastavista lähtökohdista liikkeelle. Sain tehtäväksi ajaa ensimmäisen vuoron. Automme oli maksimipainossa, ensimmäistä kertaa viikonlopun aikana uudet renkaat alla ja aika-ajoikkunoita oli kaksi kahden kierroksen mahdollisuutta. Ei se ollut helppo tilanne, mutta selvisin siitä hyvin, lappeenrantalainen arvioi.

Tujula oli aika-ajoissa VSR-tiimin kuljettajista nopein.

– Ensimmäisellä yrityksellä tein yhden pienen oman virheen ja toisella yrityksellä oli ruuhkaa. Olin kuitenkin autokuntamme nopein, mikä yleensä ei ole aika-ajon aloittava kuljettaja. Mutta tulos oli pöydällä ja sillä mentiin, Lamborghinin kehitysohjelmaan kuuluva Tujula totesi.

 

Kauden avaus Mugellon radalla Italiassa toi VSR-tiimille viidennen sijan (Kuva: ACI Sport).

 

“Ferrari paineli maisemaan”

Tujulan mukaan kilpailu sujui ennakko-odotusten mukaisesti ilman virheitä.

– Frederick otti kuudennesta ruudusta hyvän lähdön ja nousi ensimmäisellä kierroksella kahden Ferrarin ohi neljänneksi. Auton keula sai ensimmäisissä mutkissa hieman osumaa. Meillä oli myös hieman liian korkeat rengaspaineet, mutta tulimme ensimmäisen tunnin jälkeen kuljettajavaihtoon neljäntenä. Toisella ajovuorolla Danny ajoi vähäiseen kokemukseensa nähden loistavan “stintin”, ihan 105-prosenttisen suorituksen. Hän piti vuoronsa lopulla hyvin AF Corsen Ferrarin takanaan, Tujula kertasi kilpailun tapahtumia.

Suomalaiskuljettajan oma ajovuoro käynnistyi epäonnisesti.

– Jostain syystä varikkopysähdyksen kestosta ilmoittava kello ei toiminut vaan se näytti kilpailuaikaa. Kommunikaatiovirheen takia olin edelleen varikkoruudussa, vaikka varikkopysähdyksen minimiaika oli jo päättynyt. Menetimme tilanteessa neljännen sijan Ferrarille, Tujula harmitteli.

Italian Super GT -sarjassa käytössä on Balance of Permormance -järjestelmä, jonka avulla eri automallien suorituskykyeroja pyritään tasoittamaan. Tujulan tiimin Lamborghinissa Mugellossa lisäpainoja oli peräti 100 kiloa ja se myös näkyi.

– Oma ajovuoroni sujui virheittä ja oli lähellä auton maksimia. Kaikkeni tein ja ensimmäisillä kierroksilla sain Ferrarin uudelleen kiinni, mutta muutaman kierroksen jälkeen tämän viikonlopun sata ylimääräistä kiloa autossamme näkyivät ja Ferrari paineli maisemaan, Tujula kuvaili.

Toiseksi sijoittuneen BMW Team Italia -tiimin autokunnassa kilpaili Alexander Sims, suomalaisyritys Secto Automotive Oy:n tukema brittikuljettaja, joka tänä vuonna taistelee myös sähköformuloiden mestaruudesta. Simsin edustama tiimi hävisi voittajalle vain 0,024 sekuntia. Imperiale Racing -tiimin Lamborghini-autokunta kuljettajinaan kolme italialaista, Galbiati Kikko, Venturi, sekä Vito Postigliona, sijoittuivat kolmanneksi.

– GT-kilpa-autoilu on joskus tällaista. Aina ei autossa riitä vauhtia. Toivotaan, että suorituskykyä tasoittava BoB (Balance of Perfomance) olisi Lamborghinille seuraavassa osakilpailussa jo suotuisampi. Ajoimme tänään automme suorituskykymme ylärajalla ja silti kärkivauhtiin ei ollut asiaa, Tujula korosti.

Seuraava osakilpailu ajetaan Misanon radalla heinä-elokuun vaihteessa ja silloin kyseessä on sprint-kilpailu.

Mugellon tulokset

1) Drudi / Agostini / Mancinelli (Audi Sport Italia) 3.00.06,928
2) Comandini / Zug / Sims (BMW Team Italia) + 0,024
3) Kikko / Venturi / Postigliona (Imperiale Racing) + 10,994
4) Roda / Rovera / Fuoco (AF Corse) + 13,028
5) Kroes / Schandorff / Tujula (VSR) + 36,816
6) Aghakani / Giammaria / Pulcini (VSR) + 1.27,741

Kärki ajoi kilpailussa 95 kierrosta

Italian Super GT kilpailukalenteri 2020

31.07.-02.08. Misano **
28.08.-30.08. Imola *
18.09.-20.09. Vallelunga *
02.10.-04.10. Mugello **
16.10.-18.10. Monza **
06.11.-08.11. Monza *
04.12.-06.12. Vallelunga **

* Endurance-kilpailu, ** = Sprint-kilpailu

Lue myös! Michelin Le Mans Cupin avaus ajettiin Ranskassa – Rory Penttisellä komea debyytti (23.7.2020)

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit