MOTORSPORT

Tuore Suomen mestari Supercarin ratissa Kouvolassa – “Tiedä vaikka semifinaaleihin pääsisi”

Rallicrossin SM-sarjassa Autokrossi-luokan Suomen mestaruuden jo toiseksi viimeisessä osakilpailussa Jalasjärvellä varmistanut Juha Rytkönen nähdään kauden päättävässä Kouvolan osakilpailussa Supercar-luokan auton ratissa.

Siinä missä Supercar- ja SRC-luokan Suomen mestaruudet rallicrossin SM-sarjassa ratkaistaan vasta kauden päättävässä osakilpailussa Kouvolassa tänä viikonloppuna, niin Autokrossi-luokan mestari on ollut tiedossa jo parin viikon ajan. Luokkaa huikealla tavalla koko kauden ajan dominoinut Juha Rytkönen varmisti mestaruuden jo edellisessä osakilpailussa Jalasjärvellä.

Mestaruus ja ennen kaikkea se tapa millä mestaruus tuli, neljässä osakilpailussa voitot kaikista lähdöistä, ovat yllättäneet monet ja niin myös kuljettajan itsensäkin.

– Tietenkään en osannut odottaa mitään tällaista, sillä ajattelin ennen kauden alkua, että finaalipaikoista lähdettäisiin ainoastaan taistelemaan. Ulospäin ei varmaan ole näkynyt, mutta vähän on ollut myös ongelmia auton kanssa. Vaihdelaatikko on jonkin verran reistaillut, Rytkönen paljasti Jalasjärven osakilpailun alla.

Ennen Jalasjärveä Rytkösellä oli allaan jo kolme täydellistä kilpailuviikonloppua, eli kaikissa SM-sarjan osakilpailuissa hän oli ollut Autokrossi-luokan ykkönen niin alkuerissä, semifinaaleissa, kuin finaaleissakin. Vaikka tiedossa oli, että kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa mestaruus oli jo mahdollista ratketa, ei Rytkönen kuitenkaan pisteitä laskeskellut, vaan keskittyi ainoastaan pitämään voittoputkensa koskemattomana.

– Varmistelemaan en kyllä lähde, joten koitetaan ajaa jälleen täysillä voitosta. Ei paranisi hyvää putkea katkaista, Rytkönen naurahti ennakoidessaan Jalasjärven kilpailua reilut pari viikkoa sitten.

Ja eihän se hyvä putki katkennut, eikä vaihdelaatikkokaan pettänyt, vaan Rytkönen ajoi neljännen kerran tällä kaudella täydellisen 30 pisteen kilpailun ja varmisti Suomen mestaruuden.

– Oli hieno viikonloppu, auto pelasi loistavasti ja huoltomiehet toimi paremmin kuin hyvin. Kyllä tämä 20 voittoa 20 mahdollisesta tuli täytenä yllätyksenä, Rytkönen myönsi kilpailun jälkeen.

Moni varmasti pohti Jalasjärven kilpailun jälkeen sitä, että vieläkö Rytkönen nähtäisiin kauden päättävässä Kouvolan osakilpailussa metsästämässä sitä kauden viidettä voittoaan, vai jättäisikö mestari jopa kilpailun kokonaan ajamatta. Kumpikaan näistä vaihtoehdoista ei lopulta toteutunut, vaan Rytkönen järjesti todellisen jättiyllätyksen ilmoittautumalla mukaan Supercar-luokkaan!

– Ajattelin jo aikaisemminkin, että ajaisin siellä, joten rupesin etsimään kalustoa. Sitten sattumien kautta sain mahdollisuuden osallistua Jukan (Pykäläinen) autolla. Tavoitteita en sen kummemmin ole asettanut, mutta koitetaan saada ehjät alkuerät alle. Tiedä sitten vaikka semifinaaleihin pääsisi, Rytkönen pohti.

Supercar-luokan kilpailu Kouvolassa ajetaan sunnuntaina. Rytkönen ajaa Kouvolassa myös Autokrossi-luokassa, jonka kilpailu käydään lauantaina.

Lue myös! Huikeaa ylivoimaa, Juha Rytkönen varmisti Suomen mestaruuden Jalasjärvellä (11.8.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com