MOTORSPORT

Tuplavoitto vei Lappalaisen lähelle NEZ-mestaruutta – “Testipäivinä vähän hukassa”

Formula 4:n Pohjoismaiden mestaruussarjan (NEZ) kauden toiseksi viimeinen kilpailuviikonloppu ajettiin viime viikonloppuna Alastaron moottoriradalla. Konsta Lappalainen jatkoi vahvoja suorituksiaan voittamalla kaksi kilpailulähtöä ja ollen kerran toinen.

Alastaron viikonlopussa nähtiin hyvin vaihtelevia olosuhteita, kun säätilat muuttuivat kilpailujen aikanakin. Tämä ei kuitenkaan sarjan mestaruustaistoa johtavan Konsta Lappalaisen suorituskykyä vienyt, sillä kolmesta kilpailusta hän voitti kaksi ja tuli yhdessä toiseksi. Tuloksilla suomalaiskuljettaja tarrasi vankasti sarjan mestaruuteen.

– Testipäivinä oltiin vähän hukassa ja lauantain aika-ajo meni penkin alle. Kilpailuissa hyvillä lähdöillä onnistuin nousemaan nopeasti sijoituksissa ylöspäin, Lappalainen kertasi viikonloppua.

Viikonlopun ensimmäinen aika-ajo jätti hieman parantamisen varaa, kun tuloksena oli neljäs ja viides lähtöruutu kahteen ensimmäiseen kilpailuun. Kilpailuvauhti oli kuitenkin hyvää, sillä ensimmäisessä kilpailussa Lappalainen päihitti Michael Belovin tiukassa kamppailussa napaten kilpailun voiton.

Toisessa kilpailussakin Lappalainen suoritti nousun palkintopallille, mutta tällä kertaa Belovin vauhti oli liikaa. Seitsemän sekuntia venäläiselle hävinnyt suomalainen oli kilpailussa toinen.

– Avauskisassa nousin sateen kautta johtoon. Toisessa kilpailussa ei vauhti ihan riittänyt.

Sunnuntain toisessa aika-ajossa nähtiin tiukka taisto paalupaikasta, kun neljä kuljettajaa oli noin kymmennyksen sisällä toisistaan. Viimeiseen kilpailulähtöön Lappalainen nappasi kolmannen lähtöruudun. Hyvän lähdön kautta 17-vuotias kuljettaja nousi kilpailun kärkeen, eikä luovuttanut paikkaansa Belovin painostuksesta huolimatta.

Lappalainen lähtee viimeiseen osakilpailuun tukevassa sarjajohdossa, mutta mestaruus ei vielä ole varma. Suomalaiselle riittää 25 pisteen saalis mestaruuden varmistamiseen.

– Hyvillä fiiliksillä lähdetään viimeiseen kilpailuun. Toivotaan paria lisävoittoa, mutta ensisijaisesti halutaan turvata tarvittavat pisteet, jotta mestaruus tulisi, Lappalainen päätti.

Sarjan viimeinen kilpailuviikonloppu ajetaan Hollannin Assenissa 20.-21. lokakuuta.

Teksti: Konsta Lappalaisen tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com