Turbovika korjattu, Mäkinen tavoittelee Lempäälästä palkintosijoitusta – “Laite tuntui aivan erilaiselta”

28.9.2017 / 22:06
Niko Mäkinen lähtee luottavaisin mielin rallin SM-sarjan finaalikisaan (Kuva: Taneli Niinimäki).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin seitsemän osakilpailun mittainen SM-sarja tulee päätökseen viikonloppuna, kun Lempäälässä ajetaan kauden viimeinen osakilpailu. Edessä olevan kilpailun panoksia nostaa se, että jaossa on korotetut sarjapisteet.

Niko Mäkinen ja kartturi Antti Haapala testasivat huollettua auto edellisenä viikonloppuna ja molemmilla oli syytä hymyyn.

– Edellinen kisa meni hyvin kahta viimeistä pätkää lukuun ottamatta. Vaikka miten koitettiin painaa kaasupoljinta lattian läpi ja tultiin mielestämme hyvin, kello oli eri mieltä. Auton data tutkittiin ja lopputuloksena turbo meni vaihtoon. Testeissä päästiin ajamaan aika raskaassa kelissä sata kilsaa ja laite tuntui aivan erilaiselta. Tie oli sateiden jälkeen liejuinen mutta silti tuntui, että auto jaksoi mennä joka vaihteella hienosti, Mäkinen kehuu tiedotteessaan.

Mäkisen kauteen on mahtunut hyvää ja huonoa. Finaalikilpailusta haetaan onnistumisen kautta positiivista makua.

– Auto toimii ja meillä Antin kanssa yhteistyö pelaa, joten kyllä me nyt haetaan tässä kisassa se “podium-paikka”. Jos ei siihen pystytä, niin tärkeintä on se, että saadaan sellainen fiilis tästä että kaikkemme tehtiin, Mäkinen päättää.

Teksti: Toni Lönnroos, Puistohuomi Racingin tiedotus


Facebook kommentit