MOTORSPORT

Turpeinen jatkoi vakuuttavaa menoaan RallyX-sarjassa

Rallicrossin RallyX-sarja jatkui viikonloppuna Ruotsissa kauden viidennellä ja kuudennella osakilpailulla. Joni Turpeinen oli viikonlopun hahmo voittamalla Open 4WD Pro ja Pro Am -luokissa.

15-vuotias Joni Turpeinen nappasi Open 4WD Pro -luokan sunnuntain finaalissa parhaan lähdön, eikä häntä sen jälkeen pystytty haastamaan. Turpeisesta tuli kauden viides finaalivoittaja; aikaisemmat ykkössijaa juhlineet ovat Johan Kristoffersson, Yury Belevskiy, Filip Martinsson ja Maiko Tamm. Heistä ainoastaan Kristoffersson on pystynyt kahteen voittoon.

Lauantaina Turpeinen oli kahdeksas, joten sunnuntaille parannusta tuli varsin mukavasti. Palkintokorokkeelle nousivat kotkalaisen lisäksi lauantaina voittanut Tamm sekä Filip Martinsson.

Sarjan kokonaispistetilanteessa Turpeinen johtaa Tammia nyt 13 pisteellä. Martinsson ja Martin Enlund jakavat kolmatta sijaa. Heillä eroa kärkipaikkaan on 22 pistettä.

Jos Pro-kategoriassa Turpeinen voitti “vasta” kuudennessa finaalissa, Pro Am -sarjassa tilanne on aivan toinen. Siellä nuorukaiselle ei löydy pysäyttäjää, kun Älvsbyn viikonlopusta irtosi tuplavoitot, ja ykkössijojen putki venyi jo kolmeen perättäiseen.

Kolmen voiton lisäksi Turpeinen on saalistanut kuudesta kisasta kaksi muuta palkintokorokesijoitusta, ja kauden heikoinkin suoritus on Kouvolan ensimmäisestä päivästä tullut viides sija.

Ruotsin osakilpailuviikonlopun onnistumisten myötä Ford Fiesta -kuski kasvatti pistejohtoaan Martin Enlundiin nyt kymmeneen pisteeseen. Kolmantena on Filip Martinsson, joka on jäänyt Turpeisesta jo 38 pistettä.

RallyX-kautta on jäljellä vielä kaksi osakilpailuviikonloppua. Seuraavaksi kisataan Tanskassa elokuun ensimmäisenä viikonloppuna ja kausi huipentuu Saksassa viikkoa myöhemmin.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com