MOTORSPORT

Turun SM-rallin huikea voittotaistelu 2014 – “Viimeisellä siirtymällä saatiin tieto”

Rallin SM-sarjan edellisessä osakilpailussa Sastamalassa SM2-luokassa kärkikaksikko päätyi samaan kokonaisaikaan ja voitto ratkaistiin kilpailun avauserikoiskokeen tuloksen perusteella. Sama tilanne nähtiin neljä vuotta sitten Turun SM-rallissa, mutta silloin yleiskilpailun puolella.

Turun SM-ralli oli neljä vuotta sitten rallin SM-sarjan kauden 2014 toiseksi viimeinen osakilpailu. Kaksipäiväisessä kilpailussa ajettiin kahdeksan erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 95 kilometriä. Kun urakka oli kuljettajien ja kartanlukijoiden toimesta suoritettu, niin tulospalvelussa oltiin ihmeissään: yleiskilpailun kärkikaksikko kun oli päätynyt täsmälleen samaan kokonaisaikaan!

– Viimeisellä siirtymällä me saatiin siitä tieto, tuossa huikeassa kaksintaistelussa mukana ollut Juha Salo muisteli UrheiluUutiset.comin haastattelussa neljän vuoden takaisia tapahtumia ja sitä hetkeä jolloin tieto niukkaakin niukemmasta tappiosta saavutti rallin moninkertaisen mestarin.

Ennen viimeistä erikoiskoetta Karl Kruuda Printsport Racingin Ford Fiesta S2000 -autolla johti yleiskilpailua, Salo Mitsubishi Lancer Evo 9:llä oli jäänyt virolaisesta 6,1 sekuntia ja kolmantena ollut Ari Vihavainen Mitsubishin WRC-autolla oli puolestaan sekunnin Saloa perässä. Viimeisellä erikoiskokeella Salo löi Kruudan 6,1 sekunnilla ja kun Vihavainen oli kymmenyksen Saloa nopeampi, niin Kruuda ja Salo päätyivät samaan kokonaisaikaan ja Vihavainen hävisi kärkikaksikolle puolestaan vain 0,9 sekuntia.

Voitto meni lopulta Kruudalle, koska sääntöjen mukaan ensimmäisen erikoiskokeen tulos määrittelee paremmuuden tasa-aikaan päädyttäessä ja Kruuda oli ollut avauserikoiskokeella puoli sekuntia Saloa nopeampi. Siinä missä Kruuda ja Vihavainen kilpailivat SM1-luokan pisteistä, niin Salo taisteli puolestaan SM2-luokan pisteistä. Kruudan kartanlukijana muuten toimi Martin Järveoja, joka nykyisin lukee nuotteja MM-sarjan pistekakkoselle Ott Tänakille.

– Se vuosi meni meiltä penkin alle muutenkin. Ja kun ajettiin SM2-luokan pisteistä, se oli ehdottomasti tärkein juttu meille siellä, niin en miettinytkään (yleiskilpailun osalta) niitä aikoja muutenkaan sen tarkemmin. En ollut pettynyt siihen lopputulokseen yleiskilpailun osalta, SM2-luokan voittanut Salo korosti.

Sen sijaan Salo nosti pettymysten osalta esiin vuoden 2013 Turun SM-rallin, mistä tuli karkkilalaisen uran lyhyin kilpailu.

– En päässyt ensimmäistä erikoiskoetta edes 20 senttiä eteenpäin, kun autoon tuli sähkövika ja se kyykähti starttiviivalle. Se kilpailu päättyi heti kättelyssä, tuosta keskeytyksestään huolimatta vuonna 2013 SM1-luokan Suomen mestaruuden voittanut Salo taustoitti.

Vuoden 2014 Turun SM-rallissa SM3-luokan voittoon ajoi Teemu Suninen, joka kuukautta aiemmin oli juhlinut Suomen MM-rallissa Tulevaisuuden Tähti -kuljettajana WRC3-luokan voittoa. Rallin SM-sarjan kuluvan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Turun ja Salon ympäristössä tulevana viikonloppuna. Kaksipäiväinen kilpailu starttaa perjantaina.

Turun SM-rallin 2014 yleiskilpailun kärkikolmikko

1) Karl Kruuda (Ford) 45.49,6
2) Juha Salo (Mitsubishi) + 0,0 SM2
3) Ari Vihavainen (Mitsubishi) + 0,9

Lue myös! Juha Salo janoaa takaisin kärkitaisteluun – “Sinne tasolle, minne mielestäni kuulun” (25.9.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

 

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com