MOTORSPORT

Tutut nimet kärjessä Kiuruveden SM-rallisprintissä

Rallisprintin suomenmestaruussarjan kauden 2024 toiset pisteet jaettiin Kiuruvedellä. Lämpimän sään ennakoitiin tuovan lisähaasteita kilpailijoille, mutta kisa saatiin vietyä lopulta läpi ilman suurempia ongelmia. Kilpailua hallitsivat lopulta tutut nimet. 

Laukaan avauksessa kaksivetoisten nopeimmasta ajasta vastannut BMW 325:een luottava Mika Lemmetti lähti suurimpana ennakkosuosikkina Kiuruvedellä ajettuun kauden toiseen osakilpailuun. Lemmetti kiskaisi kilpailun ykköskierroksen nopeimmalla ajalla reilun sekunnin erolla Joni Korhoseen. Jere Pensas vastasi kolmanneksi nopeimmasta ajasta, jääden Lemmetin kärkikellotuksesta 3,5 sekuntia. 

Toinen kierros ei lopulta yleiskisan kolmen kärkeen tuonut muutoksia. Lemmetti niisti avauskierroksen ajasta pois yli neljä sekuntia ja aika 2.41,18 kirjattiin koko kisan nopeimmaksi kaksivetonoteeraukseksi. Lemmetti kuittasi samalla luokan 5 ykköpisteet. 

– Hyvin meni molemmat kierrokset. Tuolla lähtönumerolla oli jo ensimmäisellä kierroksella aika isoa uraa. Hienosti taittui auto noin syvällä urallakin, joka on itselle ollut aika hankalaa tällä autolla. Mutta hyvin pysyttiin nyt urassa ja sen ansiosta ajatkin olivat hyviä, Lemmetti kertoi. 

Korhonenkin paranteli aikaansa reilulla neljällä sekunnilla ja kesti yleiskisan kakkoseksi sekä luokan 2 voittoon ennen Jere Pensasta. Pensas puolestaan paransi omaa suoritustaan yli kuudella sekunnilla, mutta ei aivan onnistunut kuittaamaan Korhosta. Eroa kaksikon välille jäi vaivaiset 0,2 sekuntia. 

Yleisen SM-sarjan puolella luokkavoittoihin ajoivat Lemmetin (lk5) ja Korhosen (lk2) lisäksi Oskari Heikkinen (1), Juha Lusa (3) ja Jarno Virta (4). 

Nelivetojen SM-sarjassa saatiin pientä yllätysmomenttia avauskierrokselle, kun yleiskilpailussa nopeinta vauhtia ei pitänytkään hallitseva mestari ja avauskisan voittaja Tuukka Hallia, vaan kovimmaksi haastajaksi rankattu Aleksi Röyhkiö. Ero oli jopa yllättävän suuri; Röyhkiön kellottama 2.31,81 oli lähes 3,5 sekuntia parempi kuin Hallian aika. 

Toisella kierroksella Hallia oli kuitenkin omaa luokkaansa ja paranteli aikaansa peräti seitsemän sekuntia, joka riitti voittoon lähes kolmen sekunnin turvin. Samalla Hallia nappasi myös toisen luokkavoittonsa tällä kaudella yhtä monesta mahdollisesta. 

– Näytti aika heikolta ensimmäisen kierroksen jälkeen; jostain syystä ajamisesta ei vaan tullut mitään. Allu (Röyhkiö) veti kyllä hienosti ja meinasi jo vähän jännittää, että niinköhän riittää kyyti. Toisella olikin jo hyvät ja puhtaat urat ja tosi hyvä pito, oli hienoa päästellä menemään! Ja kyllähän se yrkkäkin sieltä lopulta löytyi, Hallia naureskeli. 

Röyhkiö oli kuitenkin hienosti toinen ja osoitti vasta toisessa kilpailussaan, ettei ole antamassa tuumaakaan periksi. Yleiskisan ja luokan 7 kolmanneksi ajoi Samuli Pokela. Eroa kärkeen kertyi 3,9 sekuntia. 

Nelivetojen luokassa 6 Rasmus Tuominen ei antanut Kiuruvedelläkään muille mahdollisuuksia ja tuuletteli luokkavoittoa peräti 4,5 sekunnin erolla Aarni Mertaseen. Kolmanneksi ajanut Juha Vinni jäi Tuomisesta lähes kahdeksan sekunnin päähän. 

Junioreiden mestaruussarjassa kilpaillaan luokissa 8-14 niin kaksi- kuin nelivedoissa. Nopeimmasta junioreiden ajasta kaksivedoissa vastasi Ari-Pekka Koivisto, jonka vauhti riitti kaikki kilpailijat huomioiden komeasti peräti neljänneksi. Luokkavoittoihin junioreissa Koiviston lisäksi ajoivat Kasperi Heikkinen (8), Aki Horttanainen (10), Sami Takala (11), Aki Ala-Varvi (12), sekä Miikka Vuokila (13). 

Senioreissa ykköspokaaleille ennättivät Jukka Lifländer (15), Veini Kämppi (16), sekä Jari Lamminsivu (17). Naisten ykkösiksi ajoivat Meiju Viitanen (18) ja Kati Vinni (19). Nuorissa Ville Vatanen kirjautti tililleen kauden toisen luokkavoittonsa.

Yleiskilpailun tulokset 

2WD

  1. Mika Lemmetti (lk5) 2.41,18 
  2. Joni Korhonen (2) +1,38
  3. Jere Pensas (2) +1,59
  4. Ari-Pekka Koivisto (9) +1,60
  5. Juha Lusa (3) +1,64

4WD

  1. Tuukka Hallia (lk7) 2.28,11
  2. Aleksi Röyhkiö (7) +2,99
  3. Samuli Pokela (7) +3,90 
  4. Panu Mertala (7) +4,47
  5. Jari Lamminsivu (17) +4,72

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com