Uskomatonta, mutta totta! Suomessa ajetaan rallin MM-sarjaa helmikuussa

13.1.2021 / 16:11
Kalle Rovanperä Tunturirallissa Toyotan WRC-autolla tammikuussa 2020 (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset Motorsportin saamien tietojen mukaan rallin MM-sarjan kauden 2021 toinen osakilpailu tullaan ajamaan Suomessa ja Rovaniemellä helmikuun viimeisenä viikonloppuna.

Jos sotki koronapandemia viime vuonna pahoin rallin MM-sarjan kilpailukalenteria, niin alkaneen vuoden osalta tilanne ei ole juurikaan muuttunut. Aiemmin joulukuussa peruttiin helmikuulle suunniteltu Ruotsin MM-ralli, rallin MM-sarjan kauden 2021 toinen osakilpailu, ja myös kauden perinteisesti avaavan Monte Carlon MM-rallin reittiä on jouduttu lyhentämään. Monte Carlon MM-ralli ajetaan 21.-24. tammikuuta.

Koska rallin MM-sarjan kauden kolmas osakilpailu, Kroatia, on kalenterissa vasta huhtikuun loppupuolella, halusi autourheilun kansainvälinen autoliitto FIA yhdessä WRC-promoottorin kanssa löytää osakilpailu ajettavaksi myös alkuvuoteen ja talvikaudelle, peruuntuneen Ruotsin MM-rallin tilalle. Vastaus löytyi lopulta Suomesta, joka tulee saamiemme tietojen mukaan isännöimään rallin MM-sarjan kauden 2021 toista osakilpailua Rovaniemen ympäristössä helmikuun viimeisenä viikonloppuna, 26.-28. helmikuuta.

Kotimaisen rallikauden avaus, rallin SM-sarjan avausosakilpailu Tunturiralli, ajetaan tulevana viikonloppuna Rovaniemellä.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 


Facebook kommentit