Uusi FTCC-sarja korkataan vappuna Latviassa – mukana 250 kilpailijaa

24.4.2017 / 16:28
V8 Thunder -luokka jytistelee kauden ensimmäiset kisat Latvian Riiassa. (kuva: Baltic Touring Cars Cup)

[ A- ] / [ A+ ]

FTCC-sarjan ensiesiintyminen koetaan tulevana viikonloppuna Riikassa Latviassa. Osakilpailussa kisaillaan niin Pohjoismaiden mestaruuspisteistä kuin FTCC-pisteistäkin. Riikaan on tulossa vahva suomalaisedustus taistelemaan sijoituksista.

Dewalt Gran Prix -osakilpailu starttaa FTCC-sarjan, Pohjois-Euroopan mestaruussarjan (NEZ) sekä Baltic Touring Cars Championship -sarjan ensi viikonloppuna 28.-30. huhtikuuta nopealla Bikerniekin radalla Riikan kaupungin laitamilla.

Kilpailuun osallistuu yli 250 kilpailijaa mm. Suomesta, Virosta, Venäjältä ja Baltiasta. FTCC-sarjan Riikan kilpailuun osallistuvat luokat ovat Porsche GT3, V8 Thunder, BMW Xtreme sekä V1600. Kaikki FTCC-luokat keräävät osakilpailusta sekä FTCC-mestaruuspisteitä että NEZ-pisteitä.

FTCC-luokista runsaslukuisin on Suomen ja Viron sarjoista muodostunut BMW Xtreme. Kilpabemmuja nähdään Riika radalla 19 autokuntaa.

V8 Thunderit lähtevät kilpailuun yhdentoista auton voimin, joiden sekaan mahtuu myös yksi ruotsalainen kilpailija.

Porsche GT3 -luokka on edustettuna Bikerniekin radalla kahdeksan auton voimin, kuten myös V1600-luokka.

Dewalt Grand Prix pitää sisällään myös useita muita luokkia, joten Riikan osakilpailussa riittää yleisölle nähtävää koko viikonlopun ajalle.

Kilpailuviikonloppu kestää poikkeuksellisesti kolme päivää, kun aika-ajot ajetaan perjantaina ja kilpailulähdöt jakautuvat lauantaille ja sunnuntaille.

Yksi mielenkiintoisimmista nimistä Latvian radoilla tulee olemaan FTCC-sarjaan hypännyt Emma Kimiläinen.

Kimiläinen on ajanut kolme viimeisintä vuotta Scandinavian Touring Cars Championship (STCC) -sarjaa, mutta päätti tarttua tänä vuonna V8 Thunder -luokan Mustangin ohjaimiin. Suomen tunnetuin autourheilunainen ei ole vielä päässyt tyypittämään uudenkarheaa menopeliään, vaan ottaa ensikosketuksen Mustangiinsa vasta Latviassa ensimmäisissä harjoituksissa.

Latvian osakilpailusta lähetetään lauantaina ja sunnuntaina suora livestream.

Lähde: FTCC-sarjan tiedote


Facebook kommentit