Vaakuna-ralli myös ensi vuonna rallin SM-sarjan helmikuun helmenä – “Samoja pätkiä, mutta hieman muutettuna”

23.11.2017 / 09:25
Tänä vuonna Vaakuna-rallin voitti Kalle Rovanperä uransa ensimmäisessä SM-rallissa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kauden 2018 toinen osakilpailu ajetaan perinteiseen tyyliin Mikkelissä helmikuussa. Vaakuna-ralli on SM-sarjan osakilpailuna nyt jo 16. vuonna peräkkäin.

Rallin SM-sarjan helmikuun helmi, SM Vaakuna-ralli, ajetaan Mikkelin ympäristössä 16.-17. helmikuuta. Rallin tiedotteen mukaan AKK:n turvatarkkailija hyväksyi ensi vuoden kilpailun reittiluonnoksen ja luonnollisesti Vaakuna-rallin reittijohtaja Jari Jakonen on tämän hetkiseen tilanteeseen tyytyväinen.

– Ajoimme reitin läpi, eikä muutostarpeita tullut. Nyt hoidetaan lupa-asiat loppuun ja sitten toivotaan, että talvi ja pakkaskelit saapuisivat Mikkelin seudulle, Jakonen sanoo tiedotteessa.

Myös ensi vuonna Vaakuna-ralli on kaksipäiväinen kilpailu. Perjantaina ajetaan yleisöerikoiskoe Mikkelin raviradalla ja lauantaina edessä on kuusi metsäerikoiskoetta Etelä-Savon tunnetusti aina haastavilla teillä. Yhteensä kilpailureitille kertyy pituutta noin 300 kilometriä, joista erikoiskokeiden osuus on noin 115 kilometriä.

– Reitissä on samoja pätkiä, kuin tänä vuonna, mutta hieman muutettuna. Lauantain aikataulusta löytyy kaksi kahteen kertaan ajettavaa erikoiskoetta. Pariin vuoteen niitä ei ole Mikkelin reitissä nähty, mutta nyt tähän ratkaisuun päädyttiin kilpailijoilta tulleen palautteen ja nuotituksen helpottamisen vuoksi, Jakonen taustoittaa.

Huoltoalue tulee toimimaan edelleen Mikkelin kampuksen alueella, joka on läpikäynyt mittavan piharemontin sitten viime helmikuisen kilpailun. Vaakuna-rallin järjestäjänä toimii Mikkelin Urheiluautoilijat, jonka apuna toimii niin seuroja, kuin yhteisöjäkin Mikkelistä, sekä lähikunnista. Myös Mikkelin kaupunki on vahvasti mukana tapahtumassa ja kilpailun suojelijana toimii Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen.

– Iso kiitos Mikkelin kaupungille jo vuosia jatkuneesta merkittävästä yhteistyöstä. Ilman kaupungin panosta esimerkiksi puitteiden osalta ei tämän kokoista kisaa voitaisi järjestää tässä mittakaavassa, Vaakuna-rallin kilpailunjohtaja Tomi Jääskeläinen korostaa.

Vaakuna-ralli oli ensimmäisen kerran mukana rallin SM-sarjan osakilpailuna vuonna 2003 ja se on säilyttänyt asemansa yhtenä sarjan osakilpailuista nyt yhtäjaksoisesti jo 15 vuoden ajan. 13 kertaa Vaakuna-ralli on ajettu talvirallina ja 11 kertaa ajankohta on ollut helmikuu, aivan kuten tulee olemaan myös ensi vuoden kilpailukalenterissa.

Vaakuna-rallin yleiskilpailun voittajat 2003-2017

2003 – Sebastian Lindholm (Peugeot)
2004 – Sebastian Lindholm (Peugeot)
2005 – Kosti Katajamäki (Peugeot)
2006 – Jari-Matti Latvala (Toyota)
2007 – Jari Ketomaa (Mitsubishi)
2008 – Jari Ketomaa (Subaru)
2009 – Jari Ketomaa (Subaru)
2010 – Jari Ketomaa (Mitsubishi)
2011 – Juha Salo (Mitsubishi)
2012 – Esapekka Lappi (Ford)
2013 – Juha Salo (Mitsubishi)
2014 – Juha Salo (Mitsubishi)
2015 – Juha Salo (Peugeot)
2016 – Juha Salo (Peugeot)
2017 – Kalle Rovanperä (Skoda)

 

Selivaara logo 2017

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit