MOTORSPORT

Vahvaa tulokaskautta ajavalle Rory Penttiselle kauden kolmas palkintosijoitus

Rata-autoilun prototyyppisarja Michelin Le Mans Cup on kuluvan kauden osalta yhtä osakilpailua vaille paketoitu. LMP3-luokassa kilpailevan Graff Racing -tiimin Rory Penttinen yhdessä tiimikaverinsa Matthias Kaiserin kanssa saavuttivat Monzasta kauden kolmannen palkintosijoituksensa.

Michelin Le Mans Cup -sarjan kuudes ja samalla kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin Monzassa, Italiassa. Suomalaisedustuksesta vastaa tulokaskauttaan tässä prototyyppisarjassa ajava Rory Penttinen, joka kilpailee Graff Racing -tiimissä. Penttinen yhdessä tiimikaverinsa Matthias Kaiserin kanssa starttasivat Monzan kilpailuun neljännestä lähtöruudusta ja ensimmäisenä ajovuorossa oli Penttinen.

– Heti lähdön jälkeen, juuri ennen ensimmäistä mutkaa, onnistuin ohittamaan kolmannesta ruudusta lähteneen auton. Kymmenen minuuttia lähdön jälkeen tuli ensimmäinen keltainen lippu ja vartin päästä turva-auto ensimmäistä kertaa radalle. Turva-auto oli radalla kolme kertaa kisan ensimmäisen puoliskon aikana ja siten myös uusintalähtöjä oli kolme. Onnistuin puolustamaan kolmatta sijaani siihen saakka, kunnes kaksi ensimmäistä autoa meni varikolle, Penttinen kertasi kilpailun kulkua tiedotteessaan.

Kahden tunnin mittaisessa kilpailussa tapahtumia radalla riitti paljon ja sijoitukset vaihtuivat tiheään tahtiin.

– Ajoin kolme kierrosta kisan johdossa ennen omaa varikkopysähdystäni. Varikkopysähdyksen, tankkauksen ja kuskinvaihdon jälkeen Matthias pääsi radalle kisan johdossa, mutta menetti sijoituksia. Kun kisaa oli jäljellä noin 20 minuuttia ja edessä oli toinen pakollinen varikkopysähdys, Matthias oli sijalla neljä, Nielsenin auto aivan perässään. Nielsen kuitenkin spinnasi ja Matthias pystyi tekemään kaulaa takana tuleviin, Penttinen kehui tiimikaveriaan.

Kaiser toi Graff Racing -tiimin auton ruutulipulle lopulta sijalla kolme. Palkintosijoitus oli Penttiselle ja Kaiserille kauden kolmas ja myös LMP3-luokan pisteissä kaksikko on ennen viimeistä osakilpailua kolmantena.

– Tiimi teki hienoa työtä viimeisellä varikkopysähdyksellä ja toisaalta yhdellä edellä ajavista autoista oli ongelmia, joten Matthias pääsi takaisin radalle ja niin ikään ruutulipulle sijalla kolme, Penttinen iloitsi.

Michelin Le Mans Cup -sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Portugalin Portimaossa 1. marraskuuta.

Yleiskilpailun ja LMP3-luokan tulokset

1) Jean Glorieux / Laurents Hörr (DKR Engineering) 2.01.14,269
2) Nicolas Maulini / Edouard Cauhaupe (Cool Racing) + 2,956
3) Rory Penttinen / Matthias Kaiser (Graff Racing) + 39,049
4) Rob Hodes / Garett Grist (Nielsen Racing) + 39,569
5) Eric de Doncker / Dino Lunardi (Motorsport98) + 40,953

Kärkitiimit ajoivat 59 kierrosta

LMP3-luokan pistetilanne 6/7 osakilpailun jälkeen

1) Jean Glorieux / Laurents Hörr (DKR Engineering) 105
2) Nicolas Maulini / Edouard Cauhaupe (Cool Racing) 80
3) Rory Penttinen / Matthias Kaiser (Graff Racing) 64,5
4) Maurice Smith / Matt Bell (Cool Racing) 59
5) Eric de Doncker / Dino Lunardi (Motorsport98) 36

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 

Michelin Le Mans Cupin avaus Ranskassa – Rory Penttisellä komea debyytti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com