Vaihdekeppi katkesi – finaalimenestys jäi Rajalalta saamatta

16.5.2016 / 16:30
Joni-Pekka Rajala on EM-sarjan neljäntenä avausosakilpailun jälkeen. (kuva: Joni-Pekka Rajalan Facebook-sivu)

[ A- ] / [ A+ ]

Joni-Pekka Rajala raivasi tiensä finaaliin rallicrossin EM-sarjan avausosakilpailussa Belgiassa. Siihen asti viikonloppu oli sujunut jokseenkin täydellisesti, mutta finaalissa katkennut vaihdekeppi vesitti taistelun voitosta.

Se oli tuloksellisesti viikonlopun suurin miinus, mutta ihan muut asiat harmittivat kuskia enemmän.

– Puhelin perhana tipahti ja meni kahteen osaan ja näyttö pimeäksi, Rajala hymähti.

Eklund Motorsportin Volkswagen Beetlellä ajanut Rajala saavutti neljästä aika-ajoerästä toiseksi eniten yhteispisteitä. Semifinaaliin hän starttasi paalupaikalta, ja sijoittui siinä toiseksi varmistaen finaalipaikan.

– Finaalissa vaihdekeppi vaan katkesi. Vedin kolmosta sisään, ja sitten napsahti. Vaihde jäi kakkoselle, joten ei ollut järkeä jatkaa. Käänsin varikolle, Rajala sanoi.

Hänen sijoituksekseen merkittiin kuudes. Finaalin voitti Kevin Hansen ennen Jerome Grosset-Janinia ja Tord Linnerudia. Rajala on EM-pisteissä neljäntenä, kiitos hyvän aika-ajovauhdin.

– Auto ja tiimi toimivat hienosti. Siitä ei jää kiinni. Kuskin pitää vähän vielä parantaa ja olla jarrutuspaikoissa tarkempi. Sieltä saa sekunnin kymmenyksiä pois.

– Muuten olen oikein hyvällä fiiliksellä. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Vauhdin puolesta ei ole kovastikaan hätää. Erissä näki, että pystyy kyllä haastamaan kaikki tämän luokan huippuäijät, Rajala mietti.

EM-sarja jatkuu Norjassa kesäkuun toisena viikonloppuna.

Miiro Koivula, twitter: @MiiroKoivula

Lue myös Tahkolla teknisiä ongelmia ja Matti Alamäki Kouvolan SM-rallicrossiin


Facebook kommentit