Vaisut otteet saivat Lapin jo epäilemään itseään – “Enkö osaa ajaa enää?”

6.8.2019 / 17:56
Suomen MM-rallin kakkonen ja ykkönen, Esapekka Lappi ja Ott Tänak (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Esapekka Lapille Suomen MM-rallin kakkossija ja onnistuminen eivät olisi voineet tulla paremmalla hetkellä. Rallin MM-sarjassa kuusi kertaa urallaan palkintopallille noussut pieksämäkeläinen sai itsensä vaikeilla hetkillä hetkellisesti jopa epäilemään omaa osaamistaan.

Kahden Toyota-kauden jälkeen Citroenille tällä kaudella vaihtanut Esapekka Lappi, 28, ajoi helmikuussa Ruotsin MM-rallissa toiseksi, mutta sen jälkeen ajetut kuusi MM-rallia ennen Suomea toivat lähinnä vain pettymyksiä. Suomen MM-rallin alla Lappi oli suorasanainen ja muun muassa Suomen MM-rallin podcastissa kuultiin kuljettajan suora palaute itselleen ja tekemisilleen kuluvan kauden osalta. Kausi kun oli ollut tulosten osalta iso pettymys.

– Ihan paska! Eipä siitä oikein muuta voi sanoa. Yksi hyvä tulos (Ruotsi) ei kirkasta vettä. Ollaan ryvetty oikein kunnolla, mutta ei auta kuin yrittää nousta. Toki siinä on ollut paljon mokia. Ajaminen on tuntunut ihan hyvältä, mutta se ei näy ajoissa ja sitten tulee yliajettua, jotka johtaa sitten mokiin. Meillä on myös luokitukset osien suhteen täynnä, joten ei pystytä tuomaan uusia, jotka ehkä auttaisivat, Lappi sanoi pari viikkoa ennen Suomen MM-rallin starttia.

Viime vuonna Citroen-talli antoi Portugalin osakilpailun jälkeen potkut Kris Meekelle ja kun Lapin otteet eivät tänä vuonna olleet juurikaan hurraa-huutoja aiheuttaneet, potkuhuhut voimistuivat viikko viikolta ja erityisesti juuri Suomen MM-rallia pidettiin Lapin tulevaisuuden kannalta tärkeänä paikkana saada onnistuminen ja vakuuttaa talli jälleen siitä, että nuori suomalaiskuljettaja on juuri se, johon tulevaisuudessakin kannattaa panostaa.

Lappi itse suhtautui Suomen MM-rallin alla varsin pessimistisesti omiin mahdollisuuksiinsa.

– Toivoisin, että nauttisin ajamisesta, se kun on ollut aika kaukana nyt. Silloin varmaan tuloskin on kohtalainen. Jos kukaan ei keskeytä, niin en tule voittamaan. Jos pohja-aika tulee jossain, niin ehkä Päijälässä, Lappi ennakoi.

Päijälässä ei Lapin tekemää pohja-aikaa nähty, mutta sen sijaan Pihlajakosken ja Kakariston toisilla ajokerroilla lauantaina nähtiin. Heti perjantain toisella erikoiskokeella Lappi ajoi toiseksi nopeimman ajan ja kartanlukija Janne Fermin tuttu iloinen nauru valtasi Citroenin kabiinin pitkästä aikaa erikoiskokeen maaliviivan ylittämisen jälkeen. Tämän kaksikon kohdalla kauan kadoksissa ollut vauhti ja ilo tekemiseen oli jälleen löytynyt.

– Janne nauroi ja sanoi minulle, että “tämä on rallia ja nyt sinä ajat juuri niin kuin pitäisi ajaa koko ajan. Nyt on se Esapekka taas takaisin, jonka minä tunnen”, Lappi taustoitti kilpailun jälkeen.

 

Esapekka Lappi lennätti Citroeninsa Suomen MM-rallissa toiseksi (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

 

“Tottakai tämä helpottaa ja tuli tärkeään paikkaan”

Huippukuljettajat eivät yleensä kaipaa onnitteluja kakkossijoista, jokainen tottakai kun haluaa aina voittaa. UrheiluUutiset.com kuitenkin otti “tietoisen riskin” Suomen MM-rallin jälkeen ja onnitteli Lappia, suoritus kun oli ollut erinomainen ja tässä kohtaa juuri se kakkossija varmasti tuntui kuljettajasta itsestään kuin voitolta, olihan takana ollut vaikea kausi.

– Tuntuuhan tämä aika voitolta, Lappi hymyili ja lisäsi vielä, että tämä onnistuminen tuntuu tässä kohtaa erittäin hyvältä ja ennen kaikkea helpottavalta.

Lappi ja Ferm kellottivat 23 erikoiskokeelle yhteensä 13 kappaletta kärkikolmikkoon oikeuttavia aikoja ja kokonaistuloksissa kakkossija tuli lopulta 7,6 sekunnin erolla ennen kolmanneksi ajanutta Jari-Matti Latvalaa. Lappi teki saman kuin Mads Östberg vuosi sitten, eli kiilasi Citroenilla kahden Toyota-kuljettajan väliin, ollen muiden tallin kuljettajista ainoa, joka onnistui horjuttamaan kotimaisemissaan kilpaillutta Toyota-tallia.

– Auton kanssa ei ollut mitään ongelmia. Se on tänä vuonna ollut hyvä trendi meillä, että vaikka vauhtia ei ehkä ole aina ollut, niin auton kanssa ei ole ollut mitään ongelmia ellet ole niitä itse aiheuttanut. Joku sensorijuttu taisi olla Sardiniassa, mutta ei muuta. Aika luotettavan oloinen peli ja toivottavasti on sitä myös jatkossa. On saanut keskittyä pelkästään ajamiseen, ei ole tarvinnut miettiä, että mitähän nyt ja kestääkö, Lappi kehui.

Lapille nyt tullut palkintosijoitus Suomen MM-rallissa on uran toinen, kaksi vuotta sitten se ensimmäinen tuli komean voiton myötä. Samalla Lapista tuli seitsemäs kuljettaja, joka on 2010-luvulla yltänyt Suomen MM-rallissa vähintään kahteen palkintosijoitukseen. Jos päättyi vuosi sitten Lapin kilpailu ulosajoon sunnuntaina, niin nyt pieksämäkeläisen kilpailuun ei niitä kuuluisia tilanteita juurikaan mahtunut.

– Aika virheetön viikonloppu. Pari kertaa vähän leveäksi, mutta ei oikein muuta. Olen erittäin tyytyväinen tallin puolesta, he ansaitsevat tämän tuloksen siitä, että ovat olleet kärsivällisiä ja tukeneet kauden ensimmäisellä puoliskolla, kun asiat eivät menneet niin kuin olisimme halunnut. Olemme tehneet töitä todella paljon ja hyvin, yhdessä, jotta auto on saatu sopimaan paremmin minun ajotyylilleni, erityisesti sen etupään osalta, Lappi kuvaili.

Kuluvaa kautta on jäljellä vielä viisi osakilpailua, Saksa, Turkki, Wales, Espanja ja Australia. Lapilla on Citroenin kanssa voimassa oleva sopimus ensi kauden osalta, mutta selvää on tässä kohtaa, että Suomen MM-rallin tuoreen kakkossijan jatkoksi onnistumisia tarvitaan myös loppukauden osalta.

– Tottakai tämä helpottaa ja tuli tärkeään paikkaan, mutta pitää myös muistaa realiteetti: tämä on vain yksi kisa. Pitää saada tälle jatkumoa ja pitäisi pärjätä myös seuraavissa kisoissa. Nyt on joku pohja mihin lähteä rakentamaan, on hyvä tulos alla. Sai tavallaan omaa mieltä vapautettua. Kun se takkusi niin kauan, niin alkoihan sitä jo miettiä, että enkö osaa ajaa enää ja mikä tässä mättää. Ei se sitten ollutkaan kuin säädöistä kiinni ja onneksi saatiin jo nyt niitä (uusia) osia, vaikka ne piti saada vasta ensi vuonna, Lappi iloitsi.

 

 

“Tuntuu olevan teille isompi juttu kuin minulle”

Lapin kohdalla on joskus sanottu, että mikäli kilpailu ei lähde heti hyvin käyntiin, ei kurssi käänny enää viikonlopun aikana juurikaan ylöspäin. Lappi ei tätä allekirjoita ja muistuttaa erityisesti sorarallien osalta lähtöpaikan merkityksestä perjantain osalta.

– Se ei pidä paikkansa. Soraralleissa se vaan korostuu, koska jos ei onnistu perjantaina, niin sitten menee hyvä lähtöpaikka lauantain osalta. Sitten on tosi vaikeaa ottaa ketään kiinni, Lappi muistuttaa.

Myöskään tallikaverin ja rallin kuusinkertaisen maailmanmestarin, Sebastien Ogierin, jääminen lopputuloksissa taakse ei Lappia saa hyppimään riemusta.

– No joo… Niin kuin sanoin tuossa aiemmin, niin se tuntuu olevan ehkä teille (medialle) isompi juttu kuin minulle. Oletinkin, että tässä rallissa (Ogier) jää jalkoihin, Lappi latasi takaisin.

Citroenilla on ajettu kahtena viimeisenä vuonna Jyväskylässä kaksi kertaa toiseksi. Aivan kuten Östberg ylisti autoaan vuosi sitten kilpailun jälkeen, niin Lapin suusta nyt kuullut kommentit olivat kuin kopio norjalaisen vuoden takaisista hehkutuksista.

– Tänä viikonloppuna luottamus autoon oli täydellinen ja tuntui siltä, että pystyn tekemään sillä mitä haluan. Heti testierikoiskokeen ensimmäisestä vedosta lähtien tiesin, että nyt asiat näyttävät hyvälle. Nyt toivon, että pystyn pitämään tämän suoritustason koko loppukauden ajan, Lappi sanoi.

Seuraavaksi WRC-karavaani suuntaa Saksaan, missä ajetaan 22.-25. elokuuta haastavilla asfalttiteillä. Viime vuonna Lappi ajoi Saksassa kolmanneksi, mutta aivan samanlaista tulosta ei MM-pisteissä kahdeksantena Suomen MM-rallin jälkeen oleva kuljettaja tämän vuoden kilpailusta odota.

– Lähdetään nyt ennemmin hakemaan paikkaa viiden joukkoon. Se “podium” on ehkä vähän liian raaka. Korsikalla oltiin auton kanssa aika kujalla. Tai no auto oli hyvä, mutta suorituskykyä puuttui. Ollaanko me sitten samassa tilanteessa Saksassa, niin katsotaan sitä sitten, Lappi päätti.

Esapekka Lapin palkintosijoitukset MM-sarjassa

Suomi 2017 – 1.
Italia 2018 – 3.
Saksa 2018 – 3.
Wales 2018 – 3.
Ruotsi 2019 – 2.
Suomi 2019 – 2.

51 MM-rallia, 6 palkintosijoitusta (1-2-3)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit