MOTORSPORT

Välilät pienen vastoinkäymisen vahvistamina Viron EM-ralliin

Tuomas ja Päivi Välilä starttaavat perjantaina uransa toiseen kansainväliseen kilpailuunsa. Näyttämönä tällä kertaa toimii Viron EM-ralli, jonka tapahtumat jakautuvat Tarton ja Otepään ympäristöön. Vauhdikkaan rallin erikoiskokeita odotetaan aiemmalla kokemuksella jo hyvin innokkaasti.

Huhtikuussa Unkarissa ajettu debyyttikilpailu vuokrakalustolla loppui jo kisan alkuvaiheessa, kun ajokin moottori osoitti ylikuumenemisen merkkejä. Ensikosketus ERC4-luokan taisteluissa jätti kuitenkin kaikkiaan hyvän maun suuhun, ja nyt janotaan lisäkilometrejä Viron MM-ralleistakin tutuilla seuduilla.

ERC4-luokkaan on ilmoittautunut kaikkiaan 15 autokuntaa. Välilöiden ajokkina toimii oma tuttu Ford Fiesta Rally4, joita on luokassa heidän lisäkseen kaksi. Muu kalusto muodostuu neljästä Opel Corsasta, sekä peräti kahdeksasta Peugeot 208:sta, joka näyttää nousseen luokan valtamerkiksi.

Keskiviikkona Virossa ajetuissa testeissä saatiin tiestöön tuntumaa ja kenties hieman onnekkaastikin löydettyä yksi vikakin.

– Vetoakselin kannake hajosi, alkoi onneksi kolaamaan pätkälle mennessä hiljaisessa vauhdissa. Korvake poikki ja yksi pultti katkenneena lohkoon, kovemmassa vauhdissa vauriot olisi voineet olla todella paljon isommat, kertoo tiedotteessa tiimin huollosta vastaava Petri Pimiä.

Pienen vastoinkäymisen jälkeenkin kuljettajakaksikon tunnelmat ovat pysyneet ennen kilpailua varsin korkealla.

– Kyllä tässä todella innokkaasti odotellaan, että päästään näitä Viron nopeita baanoja syöttämään. Kolmisenkymmentä kilsaa saatiin testikilsoja kaikkiaan, vaikka pientä vastoinkäymistä olikin. Torstai vietetään tiiviisti nuotituksen parissa ja perjantaina on ohjelmassa shakedown sekä kilpailun avauspätkä, Tuomas Välilä toteaa.

Vaikka kokemusta ulkomailla kilpailemisesta on vielä vähän, on yhden kilpailun kokemuksesta kaksikon omien tuntemuksien perusteella selvästi ollut iso hyöty monella tapaa.

– Ehkä sitä on tajunnut, etteivät nämä kisat tavallaan sen ihmeellisempiä ole kuin Suomessakaan. Tiet on tietysti aina erilaisia, mutta sukka syylarissa on se perusjuoni kuitenkin, pohtii Tuomas Välilä.

Päivi kartturin roolissaan on puolestaan myöskin havainnut tiettyjä helpotuksia.

– On se helpompaa nyt kun on uusia kontakteja, jotka helpottavat asioiden hoitoa. SM-sarjaa kiertäessä paperihommat tulivat jo hyvinkin tutuiksi, mutta kyllähän sitä tällä tasolla on vielä enemmän.

–Osa dokumenteista on tietysti kisasta toiseen samoja, että ihan kaikkea ei tarvitse aina uusiksi täyttää, mutta joka kisassa on tietysti omat “maassa maan tavalla” -juttunsa. Hyvä sanoa näin kahden kv-kisan kokemuksella, naurahtaa Päivi Välilä.

– Onhan tässä tällä kertaa se ero, että nyt on oma auto ja huolto mukana, kun viimeksi oltiin vuokrakalustolla.

Kilpailu käynnistyy perjantaina Tartossa 1,5 kilometrin puistopätkällä. Lauantaina on ohjelmassa yhdeksän erikoiskoetta ja liki 118 kilometriä ajettavaa. Sunnuntaina ajettavaa on vielä neljän erikoiskokeen verran, joilla mittaa on reilut 68 kilometriä.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com